Učestvujemo u dijalogu, tražimo da bude premešten u Skupštinu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 19. 08. 2019. | Komentara: 0

Učestvujemo u dijalogu, tražimo da bude premešten u Skupštinu

Novi Sad, 19. avgust 2019 - Predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine, predsednik Izvršnog odbora LSV Saša Šućurović i portparol LSV Aleksandar Marton, prisustvovali su danas nastavku dijaloga predstavnika vlasti, opozicije i eksperata koji je održan na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

LSV

Aleksandar Marton je nakon sastanka izjavio da je dobro što je dijalog nastavljen, ali da Liga zahteva da on bude premešten u institucije sistema.

- Činjenica je da u društvu u kojem nema dijaloga vlada nasilje. LSV insistira da se dijalog premesti u Narodnu skupštinu Republike Srbije, jer je to institucija sistema, a poslanici i DS i SNS i LSV i svih drugih političkih partija izabrani su na izborima da bi građane predstavljali u Narodnoj skupštini i samo je to mesto za odluke – naveo je on.

Kada su u pitanju mediji, što je i bila tema današnjeg sastanka, Marton je naglasio da je LSV za poštovanje svih profesionalih standarda, jer samo tako možemo imati fer izborne uslove za sve. 

- Mi, apsolutno podržavamo i sve predloge nevladinih organizacija, Crte, Cesida, Transparantenosti Srbija za poboljšanje stanja u medijima i nadamo se da će se predstavnici političkih partija o tome u Skupštini, u daljem periodu, i dogovoriti. Bojimo se da predstavnici najvećeg dela političkih partija u Srbiji nisu spremni na dijalog i to je veoma loše. To se videlo i posle sastanka i na samom sastanku. LSV takvo ponašanje osuđuje – naglasio je portparol LSV.

Marton je podsetio da će u martu ili aprilu sledeće godine biti održani izbori na tri nivoa – republičkom, pokrajinskom i lokalnom, a da će trenutno stanje u medijima u potpunosti ugušiti predstavljanje programa za pokrajinske i lokalne izbore.

- Činjenica je da lokalne medije gotovo da više i nemamo. To su preslikani državni mediji, a stanje u državnim medijima je takvo da se govori o temama koje su vezane za AP Vojvodinu i lokalne samouprave. Nažalost, očito je da je u državnim medijima sve van Beograda predstavljeno samo kroz emisiju „Šarenica“ i to je nešto što LSV osuđuje – zaključio je Aleksandar Marton.

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.
Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 
Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook