UDS ide na izbore, borimo se protiv Vučića i za evropsku Srbiju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 14. 03. 2020. | Komentara: 0

UDS ide na izbore, borimo se protiv Vučića i za evropsku Srbiju

NOVI SAD - Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine i koordinator Vojvođanskog fronta Bojan Kostreš izjavio je da su predstavnici koalicije Ujedinjena demokratska Srbija (UDS) imali otvoren i prijateljski razgovor sa ambasadorom SAD u Srbiji Entonijem Godfrijem. Kako je rekao, ambasadoru su saopštili da na predstojećim izborima žele da se bore protiv nacionalističkog i centralističkog režima Aleksandra Vučića i nacionalističke i centalističke opozicije, i da pruže evropsku alternativu građanima Srbije.

LSV

- U otvorenom i prijateljskom razgovoru preneli smo ambasadoru da smo odlučili da se na izborima, iako izborni uslovi nisu idealni, borimo protiv nacionalističkog i centralističkog režima Aleksandra Vučića i nacionalističke i centalističke opozicije, ali i da pružimo evropsku alternativu postojećoj politici. Izneli smo stav da je bojkot pogrešan način borbe za demokratsku, modernu, evropsku i bolju Srbiju - rekao je Kostreš za agenciju Beta.

Povodom najavljenog sastanka sa predsednikom Srbije oko vođenja kampanje i eventualnom odlaganju izbora zbog epidemije koronavirusa, Kostreš ističe da u ovom trenutku prioritet treba dati lekarima i stručnjacima epidemiolozima. On je u izjavi za list danas rekao da je Liga spremna za izbore, ali da će, ukoliko se proceni da je odlaganje izbora neophodno, LSV to prihvatiti.

(SzILSV, 14.03.2020)




Odbori LSV | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani: Uvrstite manifestacije Dani zrenjaninske pijaće vode i Dani plastične ambalaže

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u zrenjaninskoj skupštini juče su na sednici Skupštine grada pokrenuli dvadesetak tema koje su od značaja za život Zrenjaninki i Zrenjaninaca.
Odbori LSV | Četvrtak, 29. 02. 2024. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani za nove rekreativne i zelene površine na Limanu umesto verskih objekata

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Novi Sad smatra bespotrebnim izgradnju verskog objekta na zelenoj površini koju stanovnici Limana 1 i 2 već godinama rado koriste kao prostor za rekreaciju.
Saopštenja | Sreda, 28. 02. 2024. | Komentara: 0

Da Vojvodini vratimo stari sjaj, a njenim građanima dostojanstven i dobar život

Autonomna Pokrajina Vojvodina danas obeležava 50 godina od proglašenja njenog prvog Ustava, koji joj je garantovao veoma visok stepen autonomije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook