UDS INSISTIRA NA VANREDNOM NADZORU U KCV

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Četvrtak, 02. 04. 2020. | Komentara: 0

UDS INSISTIRA NA VANREDNOM NADZORU U KCV

Beograd, 02. april 2020 - Ujedinjena demokratska Srbija pozdravlja puštanje na slobodu novinarke Ane Lalić kojoj je tokom jučerašnjeg dana određeno policijsko zadržavanje i traži da se u vanrednom stanju svi, a posebno državni organi, ponašaju ozbiljno i odgovorno, kako bi gradjanima bilo lakše, a ne teže, da kroz ovaj težak period prođu. 

UDS, politički savez Srbije 21, Vojvođanskog fronta na čelu sa LSV, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma, smatra da je hapšenje novinara nedopustivo i izrazito štetno i podseća da je pravo građana na istinito, celovito i pravovremeno informisanje od presudne važnosti, naročito u vanrednom stanju. 

UDS smatra da svaka ovakva situacija dodatno produbljuje uznemirenost i zabrinutost građana i njihovu nesigurnost. Istovremeno, UDS podseća da se od novinara očekuje da svoj posao rade u skladu sa najvišim novinarskim standardima i na taj način doprinose pravovremenom informisanju građana.

Upravo zbog istinitog informisanja građana, i njihovih životnih interesa u ovoj teškoj situaciji, UDS insistira da se u Kliničkom centru Vojvodine sprovede vanredni nadzor i da se javnosti i svim gradjanima daju potpune informacije o bezbednosti zdravstvenih radnika i stanju u svim važnim zdravstvenim ustanovama.

UJEDINJENA DEMOKRATSKA SRBIJAIz medija | Ponedeljak, 01. 06. 2020. | Komentara: 0

Srbija već dugo lažima truje odnose sa Crnom Gorom

Ja sam predsjednik Odbora za evropske integracije Narodne skupštine Republike Srbije i mi sa velikim interesovanjem, pa čak bih rekao i malo zavisti, gledamo na uspjehe Crne Gore u približavanju evropskim standardima – pitajući se zašto mi ne možemo da idemo tom brzinom. To je razmišljanje onih koji su iskreni zagovornici evropske ideje. Oni koji su zagovornici ideje da je Crna Gora samo još jedna "odmetnuta srpska zemlja" njima je naravno evropski put Crne Gore potpuno neprihvatljiv - kaže Nenad Čanak
Saopštenja | Ponedeljak, 01. 06. 2020. | Komentara: 0

UDS: Pravna država i jednaka zaštita na sudu za sve

Nenad Konsantinović, jedan od lidera Ujedinjene demokratske Srbije kazao je u Čačku da će, kroz izgradnju pravne i demokratske države, UDS obezbediti zagarantovanu pravdu na sudu svim preduzetnicima.
Odbori LSV | Ponedeljak, 01. 06. 2020. | Komentara: 0

Kisačani: Vojvođanski front pokazao da ima ko da nas čuje i razume

Po ko zna koji put u proteklom periodu, i danas su kandidati i kandidatkinje liste Vojvođanski front – ujedinjeni za demokratski Novi Sad za odbornike u Skupštini grada razgovarali sa građanima ispred pijace u Kisaču.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook