UDS INSISTIRA NA VANREDNOM NADZORU U KCV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 02. 04. 2020. | Komentara: 0

UDS INSISTIRA NA VANREDNOM NADZORU U KCV

Beograd, 02. april 2020 - Ujedinjena demokratska Srbija pozdravlja puštanje na slobodu novinarke Ane Lalić kojoj je tokom jučerašnjeg dana određeno policijsko zadržavanje i traži da se u vanrednom stanju svi, a posebno državni organi, ponašaju ozbiljno i odgovorno, kako bi gradjanima bilo lakše, a ne teže, da kroz ovaj težak period prođu. 

UDS, politički savez Srbije 21, Vojvođanskog fronta na čelu sa LSV, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma, smatra da je hapšenje novinara nedopustivo i izrazito štetno i podseća da je pravo građana na istinito, celovito i pravovremeno informisanje od presudne važnosti, naročito u vanrednom stanju. 

UDS smatra da svaka ovakva situacija dodatno produbljuje uznemirenost i zabrinutost građana i njihovu nesigurnost. Istovremeno, UDS podseća da se od novinara očekuje da svoj posao rade u skladu sa najvišim novinarskim standardima i na taj način doprinose pravovremenom informisanju građana.

Upravo zbog istinitog informisanja građana, i njihovih životnih interesa u ovoj teškoj situaciji, UDS insistira da se u Kliničkom centru Vojvodine sprovede vanredni nadzor i da se javnosti i svim gradjanima daju potpune informacije o bezbednosti zdravstvenih radnika i stanju u svim važnim zdravstvenim ustanovama.

UJEDINJENA DEMOKRATSKA SRBIJA



Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Odbori LSV | Utorak, 26. 03. 2024. | Komentara: 0

Lokalna vlast u Zrenjaninu 11 meseci nije konstituisala Savet za odbranu i bezbednost

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je nedopustivo, ali i protivno odredbama Statuta grada Zrenjanina što lokalna vlast u Zrenjaninu, gotovo 11 meseci posle imenovanja članova Saveta za odbranu i bezbednost, nije konstituisala ovo telo.
Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

U čije ime i za čiji račun je organizovana bakljada povodom godišnjice bombardovanja?

Ako huliganske bakljade, praćene militantnim obećanjima, koje se odigravaju na saobraćajnici u neposrednoj blizini spomenika kulture čiju bezbednost i ugrožavaju, nemaju veze sa aktuelnom vlasti i policijskim službama, onda neka se novosadska vlast od njih ogradi i osudi ih, a policija uradi ono što joj je posao. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook