UDS INSISTIRA NA VANREDNOM NADZORU U KCV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 02. 04. 2020. | Komentara: 0

UDS INSISTIRA NA VANREDNOM NADZORU U KCV

Beograd, 02. april 2020 - Ujedinjena demokratska Srbija pozdravlja puštanje na slobodu novinarke Ane Lalić kojoj je tokom jučerašnjeg dana određeno policijsko zadržavanje i traži da se u vanrednom stanju svi, a posebno državni organi, ponašaju ozbiljno i odgovorno, kako bi gradjanima bilo lakše, a ne teže, da kroz ovaj težak period prođu. 

UDS, politički savez Srbije 21, Vojvođanskog fronta na čelu sa LSV, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma, smatra da je hapšenje novinara nedopustivo i izrazito štetno i podseća da je pravo građana na istinito, celovito i pravovremeno informisanje od presudne važnosti, naročito u vanrednom stanju. 

UDS smatra da svaka ovakva situacija dodatno produbljuje uznemirenost i zabrinutost građana i njihovu nesigurnost. Istovremeno, UDS podseća da se od novinara očekuje da svoj posao rade u skladu sa najvišim novinarskim standardima i na taj način doprinose pravovremenom informisanju građana.

Upravo zbog istinitog informisanja građana, i njihovih životnih interesa u ovoj teškoj situaciji, UDS insistira da se u Kliničkom centru Vojvodine sprovede vanredni nadzor i da se javnosti i svim gradjanima daju potpune informacije o bezbednosti zdravstvenih radnika i stanju u svim važnim zdravstvenim ustanovama.

UJEDINJENA DEMOKRATSKA SRBIJA



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook