UDS pozdravlja paket pomoći EU, evropski put da ostane opredeljenje Srbije

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Petak, 27. 03. 2020. | Komentara: 0

UDS pozdravlja paket pomoći EU, evropski put da ostane opredeljenje Srbije

Beograd, 27. mart 2020 - Ujedinjena demokratska Srbije pozdravlja veliki korak koji je načinila Evropska unija, organizujući i isporučujući prvi u nizu paketa medicinske i materijalne pomoći Srbiji za borbu protiv koronavirusa i njegovih zdravstvenih i ekonomskih posledica.

UDS, koju čine Srbija 21, Vojvođanski front predvođen LSV, Stranka moderne Srbije i Građanski demokratski forum, smatra da je za Srbiju od ogromnog životnog i političkog značaja i novi pristup EU, koji podrazumeva odluke Evropskog parlamenta i drugih institucija, po kojima će i zemlje kandidati biti korisnici velikog programa ekonomske pomoći za prevladavanje posledica pandemije.

Posle početne sporosti i problema koji je Evropa imala, kao deo sveta koji je najdramatičnije pogodjen koronavirusom, EU je pokazala da razume značaj brze i konkretne pomoći i Srbiji kao zemlji kandidatu za članstvo, i očuvanju sveevropske solidarnosti kao jednoj od ključnih evropskih vrednosti. 

Koalicija UDS poziva sve učesnike političkog života, a posebno predstavnike vlasti, da nijednim aktom ili izjavama ne relativizuju značaj ove pomoći i da, bez ikakvih dilema, čuvaju i sprovode opredeljenje Srbije da ostane na putu evropskih integracija i u trenutnim teškim okolnostima i u vremenu koje će uslediti posle prestanka opasnosti izazvane virusom. 

Evropa je uvek bila kontinent velikih problema i nesavršenosti, ali je Evropa, a to danas znači EU, i zajednica koja uspeva da nađe najbolja i dugoročno najodrživija rešenja za svaki veliki izazov. Srbija će, i kada ovu veliku opasnost svi zajedno prevaziđemo, ostati zemlja koja će biti najneposrednije upućena na svoje susede, evropske zemlje i EU, kao politički izraz Evrope. 

Svima koji su nam u ovim okolnostima pružili pomoć dugujemo ogromnu zahvalnost. To, međutim, ne može da promeni očiglednu životnu i političku činjenicu da budućnost Srbije neminovno mora i treba da bude vezana za Evropu i da su u Evropi, njenim institucijama, ekonomiji, vrednostima i pravilima svi dugoročni interesi više od 6 miliona građana Srbije, kao i velikog broja naših građana koji u zemljama EU žive.


UJEDINJENA DEMOKRATSKA SRBIJA Saopštenja | Četvrtak, 04. 06. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Izgradnju Fruškogorskog koridora što hitnije realizovati

Grupa republičkih i pokrajinskih poslanika, predvođena Nenadom Čankom, obišla je fruškogorsku saobraćajnicu. Nakon uvida u situaciju na terenu  poslanici su poručili da se izgradnja Fruškogorskog koridora mora što hitnije realizovati i prebaciti iz dugogodišnjih predizbornih obećanja u realnost.
Događaji | Četvrtak, 04. 06. 2020. | Komentara: 0

Dobra vest u centru Novog Sada!

Predstavnici Ujedinjene demokratske Srbije (UDS), političkog saveza koji okuplja Srbiju 21, Vojvođanski front (Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija i Zajedno za Vojvodinu, Demokratska partija Hrvata Vojvodine, Crnogorska partija, Demokratski blok), Stranku moderne Srbije i Građanski demokratski forum, razgovarali su danas posle podne s građanima i građankama Novog Sada na uglu Zmaj Jovine i Ulice Modene.
Izjave | Četvrtak, 04. 06. 2020. | Komentara: 0

Ljudi žele promene ali ne vide ko bi ih sproveo

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak očekuje da će UDS imati svoje predstavnike u skupštinama na sva tri nivoa vlasti, ali ističe da će mu to biti najčudniji izbori na kojima je do sada učestvovao, što zbog prekida izbornih radnji usled epidemije koronavirusa, zabrane okupljanja, ali i čudnih vremenskih prilika koje ne dozvoljavaju ulične akcije. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook