UDS pozdravlja paket pomoći EU, evropski put da ostane opredeljenje Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 27. 03. 2020. | Komentara: 0

UDS pozdravlja paket pomoći EU, evropski put da ostane opredeljenje Srbije

Beograd, 27. mart 2020 - Ujedinjena demokratska Srbije pozdravlja veliki korak koji je načinila Evropska unija, organizujući i isporučujući prvi u nizu paketa medicinske i materijalne pomoći Srbiji za borbu protiv koronavirusa i njegovih zdravstvenih i ekonomskih posledica.

UDS, koju čine Srbija 21, Vojvođanski front predvođen LSV, Stranka moderne Srbije i Građanski demokratski forum, smatra da je za Srbiju od ogromnog životnog i političkog značaja i novi pristup EU, koji podrazumeva odluke Evropskog parlamenta i drugih institucija, po kojima će i zemlje kandidati biti korisnici velikog programa ekonomske pomoći za prevladavanje posledica pandemije.

Posle početne sporosti i problema koji je Evropa imala, kao deo sveta koji je najdramatičnije pogodjen koronavirusom, EU je pokazala da razume značaj brze i konkretne pomoći i Srbiji kao zemlji kandidatu za članstvo, i očuvanju sveevropske solidarnosti kao jednoj od ključnih evropskih vrednosti. 

Koalicija UDS poziva sve učesnike političkog života, a posebno predstavnike vlasti, da nijednim aktom ili izjavama ne relativizuju značaj ove pomoći i da, bez ikakvih dilema, čuvaju i sprovode opredeljenje Srbije da ostane na putu evropskih integracija i u trenutnim teškim okolnostima i u vremenu koje će uslediti posle prestanka opasnosti izazvane virusom. 

Evropa je uvek bila kontinent velikih problema i nesavršenosti, ali je Evropa, a to danas znači EU, i zajednica koja uspeva da nađe najbolja i dugoročno najodrživija rešenja za svaki veliki izazov. Srbija će, i kada ovu veliku opasnost svi zajedno prevaziđemo, ostati zemlja koja će biti najneposrednije upućena na svoje susede, evropske zemlje i EU, kao politički izraz Evrope. 

Svima koji su nam u ovim okolnostima pružili pomoć dugujemo ogromnu zahvalnost. To, međutim, ne može da promeni očiglednu životnu i političku činjenicu da budućnost Srbije neminovno mora i treba da bude vezana za Evropu i da su u Evropi, njenim institucijama, ekonomiji, vrednostima i pravilima svi dugoročni interesi više od 6 miliona građana Srbije, kao i velikog broja naših građana koji u zemljama EU žive.


UJEDINJENA DEMOKRATSKA SRBIJA 



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook