UDS poziva državu da SPC stavi u okvire zakona

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 01. 04. 2020. | Komentara: 0

UDS poziva državu da SPC stavi u okvire zakona

Beograd, 01. april 2020 - Ujedinjena demokratska Srbija, politički savez koji čine Srbija 21, Vojvođanski front predvođen LSV, Stranka moderne Srbije i Građanski demokratski forum, traže od državnih organa da spreče krajnje neodgovorno i nezakonito delovanje pojedinih velikodostojnika i sveštenika Srpske pravoslavne Crkve.

Mediji su ranije danas preneli da je u svojoj propovedi Vladika banatski Nikanor otvoreno pozvao vernike da prekrše sve mere Vlade Republike Srbije, naglasivši da je "sveta pričest najbolji lek“ a „crkva najbolja bolnica“.

U danima kada je broj novozaraženih korona virusom na dnevnom nivou postao trocifren, i kada se razmišljanja o pooštravanju mera Vlade, ponašanje dela SPC je neodgovorno i opasno. 

Potpuno je jasno da ovakvim neodgovornim pozivima crkveni velikodostojnici  pomažu stvaranje uslova za širenje Korona virusa i time direktno, pored toga što ugrožavaju živote naših sugrađana, utiču na slabljenje zdravstvenog sistema i ekonomsko urušavanje naše države. 

Pozivamo Vladu Republike Srbije i sve ostale nadležne državne organe da najoštrije reaguju na ovakve pojave jednako tako kao što naplaćuju kazne ljudima na beogradskoj "Gazeli", šetačima po parkovima u Nišu ili novosadskom keju.

Odgovornost moramo pokazati svi. Nemo posmatranje neodgovornih postupaka pojedinih crkvenih velikodostojnika može imati katastrofalne posledice i mora biti pod hitno sprečeno! 

UJEDINJENA DEMOKRATSKA SRBIJA




Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Odbori LSV | Utorak, 26. 03. 2024. | Komentara: 0

Lokalna vlast u Zrenjaninu 11 meseci nije konstituisala Savet za odbranu i bezbednost

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je nedopustivo, ali i protivno odredbama Statuta grada Zrenjanina što lokalna vlast u Zrenjaninu, gotovo 11 meseci posle imenovanja članova Saveta za odbranu i bezbednost, nije konstituisala ovo telo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook