UDS TRAŽI DA SE PČELARIMA OMOGUĆI RAD

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Nedelja, 05. 04. 2020. | Komentara: 0

UDS TRAŽI DA SE PČELARIMA OMOGUĆI RAD

Beograd, 05. april 2020 - Ujedinjena demokratska Srbija, politički savez Srbije 21, Vojvođanskog fronta predvođenim LSV, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma, traži od nadležnih državnih organa da omoguće pčelarima nesmetano obavljanje poslova.

Mere koje su propisane u borbi protiv pandemije Korona virusa moraju se poštovati, ali činjenica da hiljade porodica u Srbiji živi od pčelarstva, nameće potrebu za rešenjima koja će olakšati njihov rad.

U Srbiji postoji oko 165.000 pčelinjih zajednica sa oko 900.000 košnica, pa je jasno da njihovo neadekvatno tretiranje može dovesti do katastrofalnih posledica, ugroziti proces oprašivanja, a na kraju dovesti i do smanjenja  proizvodnje hrane. 

Poseban problem u obavljaju svojih poslova imaju pčelari  stariji od 65 godina, koji se susreću sa problemom dobijanja dozvola za kretanje a kojih ima oko 35%.

UDS traži da se maksimalno olakša dobijanje dozvola za kretanje svim pčelarima, sa naglaskom na starosnu kategoriju od 65 godina. 

Kvalitetno rešenje, koje neće ugroziti zdravlje građana, se sigurno može pronaće i apelujemo na nadležne organe da to učine što pre.  


UJEDINJENA DEMOKRATSKA SRBIJAIzjave | Utorak, 26. 05. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Vojvodina neodvojivi deo Srbije

Vojvodina je integralni deo Srbije i ne može opstati kao nezavisna država, izjavio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.
Izjave | Utorak, 26. 05. 2020. | Komentara: 0

Srbijagas neopravdano troši novac na automobile dok im država prašta dugove

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da je potpuno neopravdano da JP „Srbijagas“ u ovom momentu potroši više od 600.000 evra za nabavku automobila, naročito ako se zna da im je država nedavno oprostila preko milijardu evra duga. 
Saopštenja | Utorak, 26. 05. 2020. | Komentara: 0

UDS: Sačuvaćemo budućnost i zdravlje građana

Marko Đurišić, prvi na izbornoj listi Ujedinjene demokratske Srbije rekao je u Smederevu 
da je doba vest za Srbiju što ljudi sa liste UDS znaju kako da reše probleme građana, i sačuvaju njihovu budućnost i zdravlje.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook