UDS TRAŽI DA SE PČELARIMA OMOGUĆI RAD

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 05. 04. 2020. | Komentara: 0

UDS TRAŽI DA SE PČELARIMA OMOGUĆI RAD

Beograd, 05. april 2020 - Ujedinjena demokratska Srbija, politički savez Srbije 21, Vojvođanskog fronta predvođenim LSV, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma, traži od nadležnih državnih organa da omoguće pčelarima nesmetano obavljanje poslova.

Mere koje su propisane u borbi protiv pandemije Korona virusa moraju se poštovati, ali činjenica da hiljade porodica u Srbiji živi od pčelarstva, nameće potrebu za rešenjima koja će olakšati njihov rad.

U Srbiji postoji oko 165.000 pčelinjih zajednica sa oko 900.000 košnica, pa je jasno da njihovo neadekvatno tretiranje može dovesti do katastrofalnih posledica, ugroziti proces oprašivanja, a na kraju dovesti i do smanjenja  proizvodnje hrane. 

Poseban problem u obavljaju svojih poslova imaju pčelari  stariji od 65 godina, koji se susreću sa problemom dobijanja dozvola za kretanje a kojih ima oko 35%.

UDS traži da se maksimalno olakša dobijanje dozvola za kretanje svim pčelarima, sa naglaskom na starosnu kategoriju od 65 godina. 

Kvalitetno rešenje, koje neće ugroziti zdravlje građana, se sigurno može pronaće i apelujemo na nadležne organe da to učine što pre.  


UJEDINJENA DEMOKRATSKA SRBIJA



Odbori LSV | Ponedeljak, 26. 02. 2024. | Komentara: 0

Zašto načelnik Gradske uprave Zrenjanina Nenad Domjeskov krije informacije od javnog značaja?

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina uputila je još 22. januara Gradskoj upravi Zrenjanina zahtev kojim traži informaciju o ukupnom broju građana sa teritorije grada Zrenjanina koji su upisani u birački spisak.

Saopštenja | Petak, 23. 02. 2024. | Komentara: 0

Obustaviti postupak proterivanja Andreja Gnjota i Elene Koposove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI zahteva od vlasti da zaustave proterivanje aktivista Andreja Gnjota iz Belorusije i Elene Koposove iz Ruske Federacije, koji su spas od progona u svojim državama pronašli u Srbiji.
Saopštenja | Četvrtak, 22. 02. 2024. | Komentara: 0

Nedopustiv pritisak na prosvetne radnike

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI poziva Ministarstvo prosvete da obezbede nesmetani rad prosvetnih radnika, kako onih u nastavi, tako onih koji učestvuju u kreiranju nastavnog sadržaja.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook