UDS TRAŽI OD VLADE PAKET MERA POMOĆI ZA MSP

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 25. 03. 2020. | Komentara: 0

UDS TRAŽI OD VLADE PAKET MERA POMOĆI ZA MSP

Beograd, 25. mart 2020 - UJEDINJENA DEMOKRATSKA SRBIJA uputila je danas Vladi Republike Srbije inicijativu kojom se zahteva da što pre bude donet efikasan paket mera koji bi olakšao položaj privrede, naročito malih i srednjih preduzeća, u krizi izazvanoj pandemijom virusa COVID – 19.

Koalicija stranka UDS, koju čine Srbija 21, Vojvođanski front predvođen LSV, Stranka moderna Srbija i Građanski demokratski forum, poziva predsednicu Vlade Republike Srbije Anu Brnabić da u najkraćem roku sazove sednicu svog kabineta na kojoj bi se razmatrale mere pomoći privredi i zaposlenima. 

Očekujemo da se Vlada u ovoj krizi ponaša ozbiljno i da učini sve da spreči ozbiljan kolaps našeg privrednog sistema koji će zasigurno uslediti posle pandemije ako se sada ne preduzmu neophodne mere. 

UJEDINJENA DEMOKRATSKA SRBIJA predlaže niz mera pomoći koje uključuju smanjenje i ukidanje određenih nameta, poreske olakšice, odlaganje poreza na dobit, odlaganje poreza na imovinu, obezbeđivanje državnih garancija za zaduživanje kod banaka, mogućnost zaduživanja kod Fonda za razvoj.

Nesporno je da je prvenstveni interes svih nas zdravlje građana, ali pomoć privredi i očuvanje
radnih mesta nikako ne smeju da budu zapostavljeni.

Građani i privrednici očekuju hitnu akciju nadležnih!



UJEDINJENA DEMOKRATSKA SRBIJA  




Saopštenja | Utorak, 27. 02. 2024. | Komentara: 0

Napad na grb i zastavu Vojvodine napad su na samu autonomiju Vojvodine

Pre 20 godina, odlukom njene Skupštine, Autonomna Pokrajina Vojvodina dobila je svoje simbole. Zastavu i grb.
Odbori LSV | Ponedeljak, 26. 02. 2024. | Komentara: 0

Zašto načelnik Gradske uprave Zrenjanina Nenad Domjeskov krije informacije od javnog značaja?

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina uputila je još 22. januara Gradskoj upravi Zrenjanina zahtev kojim traži informaciju o ukupnom broju građana sa teritorije grada Zrenjanina koji su upisani u birački spisak.

Saopštenja | Petak, 23. 02. 2024. | Komentara: 0

Obustaviti postupak proterivanja Andreja Gnjota i Elene Koposove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI zahteva od vlasti da zaustave proterivanje aktivista Andreja Gnjota iz Belorusije i Elene Koposove iz Ruske Federacije, koji su spas od progona u svojim državama pronašli u Srbiji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook