UDS ZAHTEVA SMENU VULINA ZBOG PONIŽAVANJA GRAĐANA I DRŽAVE

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 30. 03. 2020. | Komentara: 0

UDS ZAHTEVA SMENU VULINA ZBOG PONIŽAVANJA GRAĐANA I DRŽAVE

Beograd, 30.03.2020 - Ujedinjena demokratska Srbija zahteva od predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić da u najkraćem roku podnese Narodnoj Skupštini predlog za razrešenje ministra odbrane Aleksandra Vulina. 

UDS,  politički savez Srbije 21, Vojvođanskog fronta na čelu sa LSV, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma, podseća na skandalozno ponašanje Vulina u toku celog svog mandata, a poslednja u nizu afera je raspisivanje javne nabavke za uslugu ispitivanja rejtinga ministra odbrane lično.

Aleksandar Vulin je jedan od simbola bahatosti ove vlasti. Trošenje javnih sredstava na "umivanje" lika i dela ministra u jeku pandemije virusa COVID - 19 i vanrednog stanja je vrhunska zloupotreba javnog novca u lične i partijske svrhe..

Ministarstvo koje vodi Vulin, iz godine u godinu dobijalo je sve veća budžetska sredstva, pa se taj iznos povećavao sa 5.7 milijardi dinara (2017.) na 41.8 milijardi (rebalans budžeta 2019.).

Ministar Vulin se ovim sredstvima služi u  svrhe podizanja sopstvenog rejtinga, u maniru nekadašnjeg portparola Mirjane Marković.

Sramotno je i ponižavajuće prema građanima da Vojska oprema centre za obolele od virusa COVID 19 jastucima i presvlakom iz rezervi bivše JNA, iako je proteklih godina imala na raspolaganju preko 300 miliona eura dodatnog novca iz budžeta.

Vulin ne sme ostati ministar, jer svojim ponašanjem ponižava građane, državu i njene institucije.  

UJEDINJENA DEMOKRATSKA SRBIJA



Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

U čije ime i za čiji račun je organizovana bakljada povodom godišnjice bombardovanja?

Ako huliganske bakljade, praćene militantnim obećanjima, koje se odigravaju na saobraćajnici u neposrednoj blizini spomenika kulture čiju bezbednost i ugrožavaju, nemaju veze sa aktuelnom vlasti i policijskim službama, onda neka se novosadska vlast od njih ogradi i osudi ih, a policija uradi ono što joj je posao. 
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.
Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook