UDS: Bogata Vojvodina - jaka Srbija

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 13. 05. 2020. | Komentara: 0

UDS: Bogata Vojvodina - jaka Srbija

Beograd, 13. maj 2020 - Bojan Kostreš, jedan od lidera Ujedinjene demokratske Srbije, smatra da nema ekonomskog razvoja i demokratizacije bez suštinski izmenjene unutrašnje organizacije naše zemlje. Rigidna centalizacija, koja je koncentrisala svu vlast u rukama nekoliko ljudi, osim što je neefikasna, uzrok je zaostajanja i kočnica razvoja čitave Srbije. Pogubna centralizacija je glavni uzrok neefikasnog sistema, koji je od Vojvodine i centralnog dela Srbije napravio zaostale predele koji se ubrzano prazne od stanovništva.

LSV 

Decentralizacija i regionalizacija Srbije moraju početi od vraćanja ingerencija AP Vojvodine, ali i stvaranjem drugih regiona koji bi ograničavali centralnu vlast i brinuli o razvoju svoga kraja. Sve najrazvijenije i najdemokratskije evropske države su široko decentralizovane. U njima postoji jasna podela vlasti između centra i regionalnih uprava. Decentralizacijom i širokim ovlašćenjima za regionalne uprave vlast se približava građanima, čime se stvaraju uslovi za brže i efikasnije rešavanje problema ljudi, jer će to raditi oni koji bolje poznaju njihove stvarne potrebe. 

UDS smatra da je sistem u kome se sva vlast i svi prihodi koncentrišu u jednom centru loš, nedemokratski i ne može biti u korist građana. Zdravstveni sistem mnogo bi efikasnije funkcionisao da su sve ingerencije na nivou pokrajinskih ili lokalnih vlasti. Nedopustivo je da se o problemima poljoprivrede odluke donose u beogradskim kabinetima, a ne u Vojvodini ili Šumadiji.

UDS želi to da promeni. Stvorićemo modernu državu koja će efikasno rešavati probleme građana. Vlast koja je bliža građanima i bolje ih razume. Evropska Srbija će biti razvijena i decentalizovana i samo takva može biti garant demokratskog društva po meri svih građana.


 UJEDINJENA DEMOKRATSKA SRBIJA




Saopštenja | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Vlast gasi škole a diže crkve

Građani su već navikli na katastrofalne poteze vlasti, ali ono što se ovih dana dešava u Novom Sadu i Zrenjaninu pokazuje potpuno odsustvo bilo kakvog osećaja za istinskim potrebama građana.
Odbori LSV | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani: Uvrstite manifestacije Dani zrenjaninske pijaće vode i Dani plastične ambalaže

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u zrenjaninskoj skupštini juče su na sednici Skupštine grada pokrenuli dvadesetak tema koje su od značaja za život Zrenjaninki i Zrenjaninaca.
Odbori LSV | Četvrtak, 29. 02. 2024. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani za nove rekreativne i zelene površine na Limanu umesto verskih objekata

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Novi Sad smatra bespotrebnim izgradnju verskog objekta na zelenoj površini koju stanovnici Limana 1 i 2 već godinama rado koriste kao prostor za rekreaciju.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook