UDS: Bogata Vojvodina - jaka Srbija

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 13. 05. 2020. | Komentara: 0

UDS: Bogata Vojvodina - jaka Srbija

Beograd, 13. maj 2020 - Bojan Kostreš, jedan od lidera Ujedinjene demokratske Srbije, smatra da nema ekonomskog razvoja i demokratizacije bez suštinski izmenjene unutrašnje organizacije naše zemlje. Rigidna centalizacija, koja je koncentrisala svu vlast u rukama nekoliko ljudi, osim što je neefikasna, uzrok je zaostajanja i kočnica razvoja čitave Srbije. Pogubna centralizacija je glavni uzrok neefikasnog sistema, koji je od Vojvodine i centralnog dela Srbije napravio zaostale predele koji se ubrzano prazne od stanovništva.

LSV 

Decentralizacija i regionalizacija Srbije moraju početi od vraćanja ingerencija AP Vojvodine, ali i stvaranjem drugih regiona koji bi ograničavali centralnu vlast i brinuli o razvoju svoga kraja. Sve najrazvijenije i najdemokratskije evropske države su široko decentralizovane. U njima postoji jasna podela vlasti između centra i regionalnih uprava. Decentralizacijom i širokim ovlašćenjima za regionalne uprave vlast se približava građanima, čime se stvaraju uslovi za brže i efikasnije rešavanje problema ljudi, jer će to raditi oni koji bolje poznaju njihove stvarne potrebe. 

UDS smatra da je sistem u kome se sva vlast i svi prihodi koncentrišu u jednom centru loš, nedemokratski i ne može biti u korist građana. Zdravstveni sistem mnogo bi efikasnije funkcionisao da su sve ingerencije na nivou pokrajinskih ili lokalnih vlasti. Nedopustivo je da se o problemima poljoprivrede odluke donose u beogradskim kabinetima, a ne u Vojvodini ili Šumadiji.

UDS želi to da promeni. Stvorićemo modernu državu koja će efikasno rešavati probleme građana. Vlast koja je bliža građanima i bolje ih razume. Evropska Srbija će biti razvijena i decentalizovana i samo takva može biti garant demokratskog društva po meri svih građana.


 UJEDINJENA DEMOKRATSKA SRBIJA




Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 
Odbori LSV | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Žolt Sakalaš da sankcioniše neustavno i protivzakonito delovanje Sime Salapure i Nenada Domjeskova

Zbog konstantnog neisticanja zastave AP Vojvodine na zgradi Skupštine grada Zrenjanina i kršenja propisa, odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina ponovo su poslali dopis pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žoltu Sakalašu.
Saopštenja | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš zabranio ligašima koaliciju sa naprednjacima

Članovi Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, na svojoj devetoj sednici, na predlog predsednika stranke Bojana Kostreša, doneli su odluku o zabrani predizbornih i postizbornih koalicija sa Srpskom naprednom strankom na predstojećim lokalnim izborima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook