UDS: Fruškogorski koridor hitno pretvoriti iz predizbornih obećanja u realnost

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Četvrtak, 11. 06. 2020. | Komentara: 0

UDS: Fruškogorski koridor hitno pretvoriti iz predizbornih obećanja u realnost

Beograd, 11. jun 2020 - Jedan od lidera  Ujedinjene demokratske Srbije i Vojvođanskog fronta Nenad Čanak ukazao je na alarmantno stanje nastalo zbog prolaska teretnih vozila preko Fruške gore kroz Irig. 

LSV

- Izgradnja tunela kroz Frušku goru je obećanje koje su mnoge vlasti do sada davale, a ova trenutna, odlazeća vlast, se u to zaklinjala u svom izbornom programu - rekao je Čanak.

On je dodao da se ništa od tih obećanja nije obistinilo i da je neophodno hitno sprečiti devastiranje Nacionalnog parka Fruška gora.

- Fruška gora je u velikoj meri oštećena i ranjena. Sa tim se mora prekinuti. Ništa nije urađeno. Jedan ašov nije zaboden da se napravi nešto čime bi se sprečilo devastiranje Nacionalnog parka Fruška gora, da se barem zaštiti od ovakvih prolazaka teških vozila - rekao je Čanak. 

Čanak je, na licu mesta, zaključio da je situacija više nego alarmantna.

- Mi smo zbog toga i došli, kao grupa poslanika, da pogledamo na licu mesta kakva je situacija i mogu reći da je ovo više nego alarmantno - istakao je Nenad Čanak. 

Najvažniji značaj Fruškogorskog koridora Novi Sad - Ruma, sa tunelom, je taj što će se konačno rešiti ogroman problem prolazaka teretnih vozila preko Fruške gore i kroz Irig, kuda prolazi najprometnija saobraćajnica u Srbiji sa dnevnim prosekom prolazaka od 10.000 do 12.000 vozila.

Ujedinjena demokratska Srbija na izborima nastupa  kao politički savez Srbije 21, Vojvođanskog fronta na čelu sa LSV, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskih foruma. 


UJEDINJENA DEMOKRATSKA SRBIJAOdbori LSV | Četvrtak, 13. 08. 2020. | Komentara: 0

LSV TRAŽI ZATVARANJE KAFILERIJE U ZRENJANINU

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina na konstitutivnoj sednici, koja je zakazana za 21. avgust, zatražiće zatvaranje kafilerije "Prekon".

Saopštenja | Nedelja, 09. 08. 2020. | Komentara: 0

LSV pita vladu šta je sa ledolomcima u Srbiji

Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje predsednici Vlade Republike Srbije Ani Brnabić dokle se stiglo sa rešavanjem problema nedostatka ledolomaca na našim rekama.
Događaji | Četvrtak, 06. 08. 2020. | Komentara: 0

Dejan Čapo izabran za potpredsednika Skupštine APV

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Dejan Čapo izabran je za potpredsednika Skupštine AP Vojvodine.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook