UDS: Naše mesto je u EU

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 11. 05. 2020. | Komentara: 0

UDS: Naše mesto je u EU

Beograd, 11. maj 2020 - Tatjana Macura i Aleksandar Olenik, jedni od lidera Ujedinjene demokratske Srbije,  poručili su građanima da je UDS skup stranaka i organizacija koje su garant putu Srbije za Evropskoj uniji.

LSV
 
Macura, koja je narodna poslanica i kandidatkinja Ujedinjene demokratske Srbije, podsetila je koliko je Evropska Unija veliki partner i prijatelj Srbije i osvrnula se na finansijsku pomoć koju je u  proteklom periodu Srbija dobijala od EU.
 
„Važno je podsetiti građane Republike Srbije koliko je, u stvari, Evropska unija naš veliki partner i prijatelj. U poslednjih pet godina EU je, prema podacima koji su javno objavljeni na sajtu Vlade Republike Srbije uložila čak 1,8 milijardi evra pomoći kao podršku našoj državi.
Kada poredimo sa nekim drugim državama koje su u istom periodu pomagale Srbiji, recimo izdvojimo samo jednu kao primer, recimo Kinu, videćemo da je to čak 44 puta više podrške nego što je u istom periodu uputila NR Kina našoj državi. Ujedinjena demokratska Srbija sigurno zna ko su naši partneri i mislimo da ova granica ne bi trebalo da postoji i da naši prijatelji jesu na Zapadu“, rekla je Macura.
 
Aleksandar Olenik je podsetio da Srbija više od 200 godina luta između Istoka i Zapada i da Ujedinjena demokratska Srbija hoće to pitanje konaćno da reši kako bi Srbija „zauzela“ svoje mesto na Zapadu.
 
„Stalno smo na granici. Ujedinjena demokratska Srbija hoće da to pitanje konačno reši i da zauzmemo naše mesto na Zapadu. Da Srbiju odvedemo na Zapad, gde joj je mesto, da ovde iza nas više ne bude granica. Ne samo zbog slobodnog protoka ljudi, ideja, kapitala, trgovine, nego i stvarnog sistema koji takođe nije isti sa ove i sa one strane granice. Ukidanjem granice pravni sistem koji postoji u EU će biti pretočen kod nas. Imaćemo jednakost pred zakonom, imaćemo državu koja štiti građane, a ne da je tu da ne štiti građane“, rekao je Olenik. 

Macura i Olenik ponovo su istakli da će normalno stanje za Srbiju nastati tek kada granica ka EU više ne bude zid između Srbije i Evrope u kojoj se mnogo bolje, slobodnije i izvesnije živi.

Ujedinjena demokratska Srbija je politički saveza Srbije 21, Vojvodjanskog fronta predvođenog LSV, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma. 


UJEDINJENA DEMOKRATSKA SRBIJA



Odbori LSV | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Gradska uprava Zrenjanina, na čelu sa načelnikom Nenadom Domjeskovim, opet krši zakon

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Zrenjanin podneo je danas Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti žalbu protiv Gradske uprave grada Zrenjanina, jer pomenuti organ, čiji je načelnik Nenad Domjeskov, nije odgovorio na pitanje upućeno još 22. januara 2024. godine.
Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 
Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook