UDS: Ne dozvolite da vas lažu da EU nije važna

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 14. 06. 2020. | Komentara: 0

UDS: Ne dozvolite da vas lažu da EU nije važna

Beograd, 14. jun 2020 - Nenad Konstantinović, jedan od lidera Ujedinjene demokratske Srbije istakao je važnost dobijanja punopravnog članstva u Evropskoj uniji i rekao da samo oni koji ne umeju da Srbiju uvedu u EU negiraju taj značaj. 

LSV

"Dragi prijatelji ne dozvolite da Vas lažu da nije važno da Srbija uđe u Evropsku uniju. To rade oni koji ne umeju da nas uvedu u EU i oni koji žele da nas ostave u bedi i mraku“, rekao je Konstantinović u Pirotu.

Konstantinović je dodao da postoji velika razlika između pozicije zemlje kandidata koju Srbija danas ima i punopravnog članstva, posebno kada se govori o finansijskoj pomoći za prevazilaženje ekonomskih posledica pandemije korona virusa.

„Da smo danas članica EU dobili bi bar sedam milijardi kao što je dobila Hrvatska za pomoć posle Korone“, rekao je Konstantinović. 

Za Srbiju je od ogromnog životnog i političkog značaja novi pristup EU, koji podrazumeva odluke Evropskog parlamenta i drugih institucija, po kojima će i zemlje kandidati biti korisnici velikog programa ekonomske pomoći za prevladavanje posledica pandemije. Ali će zemlje članice svakako dobiti mnogo više novca.
 
„Nažalost Srbija je morala da se zaduži i te dugove će vraćati naša deca,“ rekao je Konsantinović.

Ervopska Unija je samo za Zapadni Balkan obezbedila preko 800 miliona eura u prvom paketu pomoći, od čega za Srbiju preko 90 miliona eura. Novac koji nam je EU donirala i koji planira da nam donira za prevazilaženje ekonomskih efekata pandemije, jeste nešto bez čega ova zemlja ne bi imala šanse da se izbori sa tim izazovima  

Srbija će zauvek ostati zemlja koja će biti najneposrednije upućena na svoje susede, evropske zemlje i EU, kao politički izraz Evrope. 

Ujedinjena demokratska Srbija je politički savez Srbije 21, Vojvođanskog fronta na čelu sa LSV,  Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma.



UJEDINJENA DEMOKRATSKA SRBIJA



Odbori LSV | Utorak, 26. 03. 2024. | Komentara: 0

Lokalna vlast u Zrenjaninu 11 meseci nije konstituisala Savet za odbranu i bezbednost

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je nedopustivo, ali i protivno odredbama Statuta grada Zrenjanina što lokalna vlast u Zrenjaninu, gotovo 11 meseci posle imenovanja članova Saveta za odbranu i bezbednost, nije konstituisala ovo telo.
Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

U čije ime i za čiji račun je organizovana bakljada povodom godišnjice bombardovanja?

Ako huliganske bakljade, praćene militantnim obećanjima, koje se odigravaju na saobraćajnici u neposrednoj blizini spomenika kulture čiju bezbednost i ugrožavaju, nemaju veze sa aktuelnom vlasti i policijskim službama, onda neka se novosadska vlast od njih ogradi i osudi ih, a policija uradi ono što joj je posao. 
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook