UDS: Preispitati propise o sprovođenju obrazovanja

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Nedelja, 10. 05. 2020. | Komentara: 0

UDS: Preispitati propise o sprovođenju obrazovanja

Beograd, 10. maj 2020 - Ujedinjena demokratska Srbija, politički savez Srbije 21, Vojvođanskog fronta na čelu sa LSV, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma, u ime velikog broja građana, postavlja pitanje da li je ministar Šarčević doneo dovoljno dobre propise koji se odnose na sprovođenje obrazovanja u Republici Srbiji u vreme pandemije, izjavila je danas narodna poslanica i kandidatkinja UDS Tatjana Macura u Narodnoj skupštini.

LSV

„Želimo danas da ukažemo na jedan od problema koji pada u senku usled događaja kojima smo izloženi. Kako mi iz Ujedinjene demokratske Srbije imamo aktivan odnos sa građanima, osećamo obavezu prema jako velikoj grupi naših sugrađana da postavimo pitanje kako se vrši obrazovanje u vreme pandemije i kada i na koji način će početi naredna školska godina. Želimo da ukažemo na  reči koje su upućene od kriznog štaba da na jesen preti drugi talas epidemije. Mi, kao odgovorni poslanici, želimo da proverimo da li je krizni  štab u saradnji sa Ministarstvom za obrazovanje i ministrom Šarčevićem razgovarao o tome da naredna školska godina krene i ranije“, rekla je Macura.

Ona je dodala da drugi problem predstavlja nastava u vidu dnevnog boravka koja se već sada planira, i da je potrebno utvrditi na koji način će ona i biti organizovana s obzirom na to da sva deca koja idu u osnovnu školu, ne pohađaju i dnevni boravak. 

Macura je skrenula pažnju i na probleme vezane za predškolsko obrazovanje. Veliki problem predstavlja uslov da sva ona deca koja bi trebala da idu u vrtiće, moraju da donesu potvrde da su oba roditelja zaposlena. 

„Kao što znamo, tokom pandemije je jako veliki broj  građana  ostao bez posla i mnogima od njih je nemoguće da takve potvrde donesu, čime je jedna velika grupa dece diskriminisana. Nameće se i pitanje na koji način da oni koji su ostali bez posla traže alternativni posao, ako decu ne mogu da ostave kod roditelja, a ne mogu ni da ih vode u vrtić“, rekla je Macura.

Postoji nedoumica i oko visokog obrazovanja i normalizacije rada na fakultetima, pre svega imajući u vidu da veliki broj studenata ne živi u Srbiji i uzimajući u obzir koliko je komplikovana situacija oko prelaska granice.

„Poslanici UDS su tokom sednica parlamenta ukazivali da je osnovna zamerka upravo nedostatak plana Vlade Republike Srbije i kriznog štaba, što potvrđuje ovaj, jedan od gorućih problema. Zbog toga je potrebno ustanoviti da li je ministar Šarčević doneo dovoljno dobre propise vezane za nastavak obrazovanja na svim nivoima“, zaključila je Macura.

UJEDINJENA DEMOKRATSKA SRBIJAIzjave | Utorak, 26. 05. 2020. | Komentara: 0

Srbijagas neopravdano troši novac na automobile dok im država prašta dugove

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da je potpuno neopravdano da JP „Srbijagas“ u ovom momentu potroši više od 600.000 evra za nabavku automobila, naročito ako se zna da im je država nedavno oprostila preko milijardu evra duga. 
Saopštenja | Utorak, 26. 05. 2020. | Komentara: 0

UDS: Sačuvaćemo budućnost i zdravlje građana

Marko Đurišić, prvi na izbornoj listi Ujedinjene demokratske Srbije rekao je u Smederevu 
da je doba vest za Srbiju što ljudi sa liste UDS znaju kako da reše probleme građana, i sačuvaju njihovu budućnost i zdravlje.
Odbori LSV | Utorak, 26. 05. 2020. | Komentara: 0

Institut za digitalnu transformaciju u Zrenjaninu prvi korak ka Banatskom univerzitetu

Vojvođanski front i Liga socijaldemokrata Vojvodine zalažu se za osnivanje Instituta digitalne transformacije u Zrenjaninu. Smatramo to prvim konkretnim koracima ka ostvarenju našeg dugogodišnjeg cilja – osnivanja Banatskog univerziteta.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook