UDS: Stvorićemo zemlju iz koje mladi neće odlaziti

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Sreda, 27. 05. 2020. | Komentara: 0

UDS: Stvorićemo zemlju iz koje mladi neće odlaziti

Beograd, 27. maj 2020 - Bojan Đurić, jedan od lidera Ujedinjene demokratske Srbije rekao je u Jagodini da je fokus politike UDS stvaranje zemlje iz koje ne moraju da odlaze mladi ljudi.

LSV

- Dobra vest je da iz Srbije ne mora da odlazi ovoliko, posebno mladih ljudi - kaže Bojan Đurić.

Jedan od najvećih problema Srbije je odlazak, posebno mladih ljudi. Istraživanja pokazuju da je taj broj dostigao cifru od 50.000 u prošloj godini. Čak je i Međunarodni Monetarni Fond (MMF) upozorio Vladu Srbije da mora da donese paket mera kako bi se sprečio odliv mozgova

Tokom posete Jagodini, Đurić je u razgovoru sa građanima objasnio da je fokus politike Ujedinjene demokratske Srbije da stvori uslove da najpreduzimljiviji i najtalenovaniji imaju mogućnost da normalno žive i u svojoj zemlji.

- Fokus politike Ujedinjene demokratske Srbije je stvaranje zemlje u kojoj može da se diše i u kojoj može da se živi. Da najtalentovaniji, da najpreduzimljiviji imaju opciju da normalno mogu da žive i da se razvijaju i u svojoj zemlji - rekao je Đurić.

Nezadovoljni uslovima za život i rad, mladi odlaze u inostranstvo i ostavljaju nezadovoljne privrednike koji teže nego ikada do sada nalaze stručne radnike. Ujedinjena demokratska Srbija će se ozbiljno posvetiti stvaranju uslova da se ovaj trend prekine.

Ujedinjena demokratska Srbija je politički savez Srbije 21, Vojvođanskog fronta na čelu sa LSV,  Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma.UJEDINJENA DEMOKRATSKA SRBIJASaopštenja | Petak, 10. 07. 2020. | Komentara: 0

Objaviti imena huligana i policajaca koji su kršili zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da Ministarstvo unutrašnjih poslova u najhitnijem roku obelodani imena huligana koji su, prilikom protesta, kamenovali Gradsku kuću u Novom Sadu. Smatramo da, ako se to ne učini, policija mora da pruži odgovor zašto je to tako. 

Odbori LSV | Četvrtak, 09. 07. 2020. | Komentara: 0

Marton: Šta treba da se dogodi da vlast reši ovaj problem?

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton zapitao je nadležne šta treba da se dogodi da bi se problem mutne zrenjaninske vode rešio.
Izjave | Sreda, 08. 07. 2020. | Komentara: 0

Kašnjenje rezultata izbora signal lošeg stanja demokratije u Srbiji

Upitan kako komentariše što je RIK zvanične rezultate sa srpskih izbora 21. juna objavila uveče na dan hrvatskih 5. jula, portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton ističe da je izborna komisija Hrvatske svoj posao uradila brzo i profesionalno.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook