UDS: Stvorićemo zemlju iz koje mladi neće odlaziti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 27. 05. 2020. | Komentara: 0

UDS: Stvorićemo zemlju iz koje mladi neće odlaziti

Beograd, 27. maj 2020 - Bojan Đurić, jedan od lidera Ujedinjene demokratske Srbije rekao je u Jagodini da je fokus politike UDS stvaranje zemlje iz koje ne moraju da odlaze mladi ljudi.

LSV

- Dobra vest je da iz Srbije ne mora da odlazi ovoliko, posebno mladih ljudi - kaže Bojan Đurić.

Jedan od najvećih problema Srbije je odlazak, posebno mladih ljudi. Istraživanja pokazuju da je taj broj dostigao cifru od 50.000 u prošloj godini. Čak je i Međunarodni Monetarni Fond (MMF) upozorio Vladu Srbije da mora da donese paket mera kako bi se sprečio odliv mozgova

Tokom posete Jagodini, Đurić je u razgovoru sa građanima objasnio da je fokus politike Ujedinjene demokratske Srbije da stvori uslove da najpreduzimljiviji i najtalenovaniji imaju mogućnost da normalno žive i u svojoj zemlji.

- Fokus politike Ujedinjene demokratske Srbije je stvaranje zemlje u kojoj može da se diše i u kojoj može da se živi. Da najtalentovaniji, da najpreduzimljiviji imaju opciju da normalno mogu da žive i da se razvijaju i u svojoj zemlji - rekao je Đurić.

Nezadovoljni uslovima za život i rad, mladi odlaze u inostranstvo i ostavljaju nezadovoljne privrednike koji teže nego ikada do sada nalaze stručne radnike. Ujedinjena demokratska Srbija će se ozbiljno posvetiti stvaranju uslova da se ovaj trend prekine.

Ujedinjena demokratska Srbija je politički savez Srbije 21, Vojvođanskog fronta na čelu sa LSV,  Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma.



UJEDINJENA DEMOKRATSKA SRBIJA



Saopštenja | Utorak, 27. 02. 2024. | Komentara: 0

Napad na grb i zastavu Vojvodine napad su na samu autonomiju Vojvodine

Pre 20 godina, odlukom njene Skupštine, Autonomna Pokrajina Vojvodina dobila je svoje simbole. Zastavu i grb.
Odbori LSV | Ponedeljak, 26. 02. 2024. | Komentara: 0

Zašto načelnik Gradske uprave Zrenjanina Nenad Domjeskov krije informacije od javnog značaja?

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina uputila je još 22. januara Gradskoj upravi Zrenjanina zahtev kojim traži informaciju o ukupnom broju građana sa teritorije grada Zrenjanina koji su upisani u birački spisak.

Saopštenja | Petak, 23. 02. 2024. | Komentara: 0

Obustaviti postupak proterivanja Andreja Gnjota i Elene Koposove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI zahteva od vlasti da zaustave proterivanje aktivista Andreja Gnjota iz Belorusije i Elene Koposove iz Ruske Federacije, koji su spas od progona u svojim državama pronašli u Srbiji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook