Ujedinjena demokratska Srbija predlaže ukidanje RTS

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 12. 05. 2020. | Komentara: 0

Ujedinjena demokratska Srbija predlaže ukidanje RTS

Beograd, 12. maj 2020 - Ujedinjena demokratska Srbija predlaže i zalagaće se da se ukine RTS zato što, ni posle 20 godina, nije uspeo da se transformiše u ozbiljan javni servis niti ispunjava ijednu od svojih zakonskih funkcija i programskih kvaliteta koje bi morao da pokazuje. RTS je politički pristrasan, programski siromašan i neubedljiv, organizaciono preskup i neefikasan i svojim radom nanosi štetu svim građanima Srbije.

LSV

RTS nije u stanju da radi i služi kao javni servis za potrebe svih građana koji ga, svojom pretplatom i dodatno, iz budžeta, finansiraju i to je svima očigledno i jasno. 

RTS nije javni servis ni u informativno-političkom segmentu, ni u drugim oblastima u kojima bi morao to da bude, i za koje je osnovan i finansiran, dobijajući zakonski privilegovan 
položaj i prihode.

U programima RTS nema nikakvog političkog pluralizma, nema nikakvih ozbiljnih društvenih i političkih analiza, nema programa, sposobnosti i spremnosti da se javnosti ponudi uravnotežena i profesionalna slika Srbije i sveta oko nas. Za RTS ne postoje ni stranke, ni poštovanje potreba različitih grupa u našem društvu, nema ni mesta ni interesa za kvalitetan obrazovni, kulturni, naučni program, kao ni osećaja za potrebe ljudi u različitim delovima Srbije. 

Agonija naše javnosti i građana sa ovakvim RTS-om predugo traje i više nema nikakvog smisla maštati o tome da će se to promeniti. Zbog toga je najbolje i najefikasnije da se ta agonija okonča zakonskim izmenama i ukidanjem “javnog servisa” RTS. 

UDS predlaže i da se, drugim izmenama zakona, očuvaju načini finansiranja i rada onih delova javnog servisa koji imaju poseban kulturni i drugi značaj, poput muzičkih orkestara i umetničkih i kulturnih resursa koji su sada u okvirima RTS.

Ukidanjem RTS niko u Srbiji ništa ne bi izgubio. Naprotiv, novac kojim ga građani finansiraju, pretplatom i kroz budžet, mogao bi da se iskoristi za mnoge realnije potrebe ljudi. 


UJEDINJENA DEMOKRATSKA SRBIJA




Odbori LSV | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Nesposobna zrenjaninska vlast prevazilazi samu sebe u neradu

Predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani su danas obeležili godinu dana nerada na parkingu u centru grada.
Izjave | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Novi Sad Maja Mrnuštik izjavila je da, ako se izuzmu sve manipulacije i krađe koje su se dogodile u decembru na izborima, vidi se porast raspoloženja građanki i građana ka opozicionom bloku, kako u Novom Sadu, tako i Vojvodini gde slede lokalni izbori.
Saopštenja | Subota, 17. 02. 2024. | Komentara: 0

Srbija da oda počast žrtvi Alekseja Navaljnog

Stradanje lidera ruske opozicije Alekseja Navaljnog u Putinovom gulag  samo je još jedna slika zločinačkog i staljinističkog karaktera vlasti u Kremlju.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook