Ujedinjena demokratska Srbija predlaže ukidanje RTS

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 12. 05. 2020. | Komentara: 0

Ujedinjena demokratska Srbija predlaže ukidanje RTS

Beograd, 12. maj 2020 - Ujedinjena demokratska Srbija predlaže i zalagaće se da se ukine RTS zato što, ni posle 20 godina, nije uspeo da se transformiše u ozbiljan javni servis niti ispunjava ijednu od svojih zakonskih funkcija i programskih kvaliteta koje bi morao da pokazuje. RTS je politički pristrasan, programski siromašan i neubedljiv, organizaciono preskup i neefikasan i svojim radom nanosi štetu svim građanima Srbije.

LSV

RTS nije u stanju da radi i služi kao javni servis za potrebe svih građana koji ga, svojom pretplatom i dodatno, iz budžeta, finansiraju i to je svima očigledno i jasno. 

RTS nije javni servis ni u informativno-političkom segmentu, ni u drugim oblastima u kojima bi morao to da bude, i za koje je osnovan i finansiran, dobijajući zakonski privilegovan 
položaj i prihode.

U programima RTS nema nikakvog političkog pluralizma, nema nikakvih ozbiljnih društvenih i političkih analiza, nema programa, sposobnosti i spremnosti da se javnosti ponudi uravnotežena i profesionalna slika Srbije i sveta oko nas. Za RTS ne postoje ni stranke, ni poštovanje potreba različitih grupa u našem društvu, nema ni mesta ni interesa za kvalitetan obrazovni, kulturni, naučni program, kao ni osećaja za potrebe ljudi u različitim delovima Srbije. 

Agonija naše javnosti i građana sa ovakvim RTS-om predugo traje i više nema nikakvog smisla maštati o tome da će se to promeniti. Zbog toga je najbolje i najefikasnije da se ta agonija okonča zakonskim izmenama i ukidanjem “javnog servisa” RTS. 

UDS predlaže i da se, drugim izmenama zakona, očuvaju načini finansiranja i rada onih delova javnog servisa koji imaju poseban kulturni i drugi značaj, poput muzičkih orkestara i umetničkih i kulturnih resursa koji su sada u okvirima RTS.

Ukidanjem RTS niko u Srbiji ništa ne bi izgubio. Naprotiv, novac kojim ga građani finansiraju, pretplatom i kroz budžet, mogao bi da se iskoristi za mnoge realnije potrebe ljudi. 


UJEDINJENA DEMOKRATSKA SRBIJA




Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook