Ukida se godišnja registracija traktora!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 08. 12. 2011. | Komentara: 0

Ukida se godišnja registracija traktora!

NOVI SAD - Veoma sam zadovoljan činjenicom da je posle više od osam meseci usvojena inicijativa Lige socijaldemokrata Vojvodine, da su ministar poljoprivrede Dušan Petrović i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić podržali našu ideju da dođe do promene Zakona o bezbednosti saobraćaja i da se registracija traktora vrši samo jednom, po kupovini traktora, a ne svake godine kako je u novom zakonu pisalo – izjavio je danas zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.

Bojan Kostreš 

Olakšan tehnički pregled

Kostreš, koji je u Palati Srbija održao zajedničku konferenciju za novinare sa ministrima Dačićem i Petrovićem, rekao je i da je dogovoreno da se u Zakonu o bezbednosti saobraćaja razreši i pitanje tehničkog pregleda traktora.

- Nadležno ministarstvo će pomoći da se tehnički pregledi mogu vršiti organizovano po mestima ili po opštinama, tako da se i tu smanji trošak tehničkog pregleda poljoprivrednih mašina – kaže Kostreš. Takođe je dogovorena i uredba koja bi olakšala poljoprivrednicima da mogu da dokažu vlasništvo nad mehanizacijom starijom od pet godina, jer su mnoge firme, kod kojih je ta mehanizacija kupovana, prestale da postoje ili je ta dokumentacija zagubljena. Kostreš navodi i da je upućena zajednička inicijativa prema Ministarstvu finasija da se i u oblasti osiguranja traktora pronađe neko rešenje.

Dobra saradnja

- Sve ovo govori samo o tome da je inicijativa LSV, koja je imala podršku više od 30.000 poljoprivrednika u Vojvodini, dobro prihvaćena – ukazao je Kostreš.
On je istakao da je ovo dobar primer saradnje poslaničke grupe i republičkih ministarstava, te da će prihvatanje ovog predloga biti pokazatelj kako se jedna dobra ideja može sprovesti na korist svih
Kostreš je dodao i da je dogovoreno da MUP uputi Skupštini ovaj Predlog zakona zato što, pored ovih izmena, oni žele da uvedu još neke novine koje su vezane za Zakon o bezbednosti saobraćaja.

- Ja očekujem da će predsednica Parlamenta ovaj zakon što pre uvrstiti u proceduru, i nadam se da ako to ne bude do kraja ove godine, da će zakon biti usvojen samim početkom sledeće godine – rekao je Kostreš. On je dodao da su nove tablice počele da se uvode negde u septembru prošle godine, tako da do kraja ove godine svakako svi moraju da registruju traktore kako bi dobili nove tablice.

- A posle toga, već od sledeće godine, to neće biti slučaj nego će obaveza biti samo registracija traktora kada se kupi – naveo je Kostreš.

(BILSV, 08.12.2011.)



Saopštenja | Subota, 09. 03. 2024. | Komentara: 0

Šapić krši Zakon o zabrani diskriminacije. Mora biti kažnjen zbog toga!

Izjava Aleksandra Šapića, donedavnog gradonačelnika Beograda i kandidata Srpske napredne stranke za istu funkciju na predstojećim izborima, da „Beogradu treba srpski gradonačelnik, srpska vlast i da je Beograd srpski grad“ klasičan je primer kršenja Zakona o zabrani diskriminacije.
Odbori LSV | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Gradska uprava Zrenjanina, na čelu sa načelnikom Nenadom Domjeskovim, opet krši zakon

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Zrenjanin podneo je danas Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti žalbu protiv Gradske uprave grada Zrenjanina, jer pomenuti organ, čiji je načelnik Nenad Domjeskov, nije odgovorio na pitanje upućeno još 22. januara 2024. godine.
Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook