Ukinuta godišnja registracija traktora!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 29. 12. 2011. | Komentara: 0

Ukinuta godišnja registracija traktora!

BEOGRAD  – Skupština Srbije usvojila je večeras izmene i dopune Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima kojima se ukida stalna godišnja registracija traktora.

Traktori

Umesto registracije biće obavezan samo tehnički pregled, a prema obrazloženju Vlade Srbije, taj zakon je izmenjen jer su osiromašena poljoprivredna domaćinstva bila opterećena registracijom traktora svake godine.Podsetimo, ukidanje obavezne godišnje registracije traktora, dogovoreno je 8. decembra na sastanku zamenika predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojana Kostreša s ministrima poljoprivrede i policije Dušanom Petrovićem i Ivicom Dačićem. S dogovorom Kostreša, Petrovića i Dačića ujedno je krunisana osmomesečna kampanja LSV „Stop godišnjoj registraciji traktora“, u kojoj je za tu inicijativu u 200 vojvođanskih mesta prikupljeno 30.000 potpisa.

(BILSV, 29.12.2011.)



Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji
Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook