Ukinuti slavu Novog Sada

 
 
Izbori u LSV
Događaji | Utorak, 22. 11. 2011. | Komentara: 1

Ukinuti slavu Novog Sada

NOVI SAD - Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine dostavila je predsedniku Skupštine grada  predlog da se dnevni red naredne sednice gradskog parlamenta dopuni sa tačkom o ukidanju slave Grada Novog Sada.

Aleksandra Jerkov

Kako za Radio 021 kaže portparolka Lige Aleksandra Jerkov, besmisleno je da grad u kom živi puno ateista i ljudi drugih veroispovesti slavi pravoslavni Đurđic.

- Ukoliko postoji potreba da Novi Sad obeležava neki praznik, postoji mnoštvo datuma iz gradske istorije koji bi se mogli obeležavati umesto gradske slave. Takvi datumi bi značili svim građanima, a ne samo jednom delu, jer u Novom Sadu živi veliki broj građana koji su drugih veroispovesti i ateista - navodi Jerkov. Podsetimo, Đurđic je postao slava Novog Sada 2007. godine, kada su je po hitnom postupku izglasali odbornici radikala, socijalista i DSS-a, koji su tada bili većina u gradskom parlamentu. Novosadska opozicija tada nije glasala za ovu odluku - predstavnici LSV i G17 su smatrali da se na taj način unose podele među Novosađane, dok su demokrate imale zamerke na proceduru.

(BILSV, 22. 11. 2011.)Saopštenja | Petak, 10. 07. 2020. | Komentara: 0

Objaviti imena huligana i policajaca koji su kršili zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da Ministarstvo unutrašnjih poslova u najhitnijem roku obelodani imena huligana koji su, prilikom protesta, kamenovali Gradsku kuću u Novom Sadu. Smatramo da, ako se to ne učini, policija mora da pruži odgovor zašto je to tako. 

Odbori LSV | Četvrtak, 09. 07. 2020. | Komentara: 0

Marton: Šta treba da se dogodi da vlast reši ovaj problem?

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton zapitao je nadležne šta treba da se dogodi da bi se problem mutne zrenjaninske vode rešio.
Izjave | Sreda, 08. 07. 2020. | Komentara: 0

Kašnjenje rezultata izbora signal lošeg stanja demokratije u Srbiji

Upitan kako komentariše što je RIK zvanične rezultate sa srpskih izbora 21. juna objavila uveče na dan hrvatskih 5. jula, portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton ističe da je izborna komisija Hrvatske svoj posao uradila brzo i profesionalno.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook