Ukinuti slavu Novog Sada

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 22. 11. 2011. | Komentara: 1

Ukinuti slavu Novog Sada

NOVI SAD - Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine dostavila je predsedniku Skupštine grada  predlog da se dnevni red naredne sednice gradskog parlamenta dopuni sa tačkom o ukidanju slave Grada Novog Sada.

Aleksandra Jerkov

Kako za Radio 021 kaže portparolka Lige Aleksandra Jerkov, besmisleno je da grad u kom živi puno ateista i ljudi drugih veroispovesti slavi pravoslavni Đurđic.

- Ukoliko postoji potreba da Novi Sad obeležava neki praznik, postoji mnoštvo datuma iz gradske istorije koji bi se mogli obeležavati umesto gradske slave. Takvi datumi bi značili svim građanima, a ne samo jednom delu, jer u Novom Sadu živi veliki broj građana koji su drugih veroispovesti i ateista - navodi Jerkov. Podsetimo, Đurđic je postao slava Novog Sada 2007. godine, kada su je po hitnom postupku izglasali odbornici radikala, socijalista i DSS-a, koji su tada bili većina u gradskom parlamentu. Novosadska opozicija tada nije glasala za ovu odluku - predstavnici LSV i G17 su smatrali da se na taj način unose podele među Novosađane, dok su demokrate imale zamerke na proceduru.

(BILSV, 22. 11. 2011.)



Saopštenja | Utorak, 27. 02. 2024. | Komentara: 0

Napad na grb i zastavu Vojvodine napad su na samu autonomiju Vojvodine

Pre 20 godina, odlukom njene Skupštine, Autonomna Pokrajina Vojvodina dobila je svoje simbole. Zastavu i grb.
Odbori LSV | Ponedeljak, 26. 02. 2024. | Komentara: 0

Zašto načelnik Gradske uprave Zrenjanina Nenad Domjeskov krije informacije od javnog značaja?

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina uputila je još 22. januara Gradskoj upravi Zrenjanina zahtev kojim traži informaciju o ukupnom broju građana sa teritorije grada Zrenjanina koji su upisani u birački spisak.

Saopštenja | Petak, 23. 02. 2024. | Komentara: 0

Obustaviti postupak proterivanja Andreja Gnjota i Elene Koposove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI zahteva od vlasti da zaustave proterivanje aktivista Andreja Gnjota iz Belorusije i Elene Koposove iz Ruske Federacije, koji su spas od progona u svojim državama pronašli u Srbiji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook