Umesto izvinjenja, nove relativizacije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 27. 01. 2019. | Komentara: 0

Umesto izvinjenja, nove relativizacije

Novi Sad, 27. januar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je najmanje šta je uredništvo nedeljnika „Politikin zabavnik“ moglo da uradi, povodom prošlonedeljnog sramnog teksta o Dimitriju Ljotiću, izvinjenje čitaocima i celokupnoj javnosti.

Nažalost, umesto izvinjenja dobili smo krajnje neutralan tekst urednika, koji se izvinjava čitaocima, ako su tekst razumeli na način koji nije primeren. 

LSV

Sa druge strane, urednik u ovom tekstu pominje druge kvislinške snage, koje su, kao što znamo, takođe, imale negativnu ulogu u Drugom svetskom ratu. 

Tragično je da ne postoji spremnost da se problemi nazovu pravim imenom. 

Relativizovati ulogu lidera srpskih fašista Dimitrija Ljotića, a potom se veoma površno ograditi od teksta, je nedopustivo. 

Na taj način se stvara plodno tlo za nove relativizacije. Moguće je očekivati pozitivan tekst o bilo kojem ratnom zločincu. Kuda to vodi? 

LSV traži da država počne da radi svoj posao i da kazni sve one koji relativizuju zločine i protagoniste tih zločina. 

Samo tako ćemo, zaista, biti normalno društvo!


Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook