Umrežavanje lokalnih samouprava za više sredstava iz EU

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 12. 08. 2011. | Komentara: 0

Umrežavanje lokalnih samouprava za više sredstava iz EU

NOVI SAD - Ideja o osnivanju Asocijacije vojvođanskih opština i gradova, ozvaničena sredinom jula u Skupštini AP Vojvodine, naišla je na odobravanja, ali i na kritiku dela javnosti i opozicije u Pokrajini, piše list Danas. Kako se navodi, dok jedni ističu da takvo udruženje može da bude korisno, drugi ukazuju da već postoji Stalna konferencija gradova i opština.

Maja Sedlarević

Potpredsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević za Danas kaže da je dobro to što se ovde radi o inicijativi predsednika Skupštine Vojvodine, a ne Šandora Egerešija kao privatnog lica.

- Predsednik parlamenta Vojvodine inicirao je jednu ovakvu asocijaciju, s obzirom na to da ovakva ista takva organizacija postoji na republičkom nivou i daje velike rezultate. Mislim da ne treba videti ništa loše u jednoj ovakvoj inicijativi, posebno kada se zna da umrežene i povezane lokalne samouprave imaju mnogo veće šanse i mnogo ozbiljnije mogućnosti prilikom konkurisanja za sredstva Evropske unije - ističe Sedlarevićeva.

(BILSV, 10.08.2011.)




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook