Uplašili se da su nesposobni da pobede pa otkazali izbore za MZ

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Četvrtak, 21. 02. 2019. | Komentara: 0

Uplašili se da su nesposobni da pobede pa otkazali izbore za MZ

Novi Sad, 21. februar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine pita Srpsku naprednu stranku, koja je na vlasti u opštini, zašto su otkazani izbori za članove Saveta Mesnih zajednica Novi Bečej I Kumane?

LSV

Iako su gromoglasno najvljivani, iako je izborni materijal odštampan i podeljen, iako su isplaćene dnevnice Izbornoj komisiji,iako su kandidati predali neophodne potpise podrške, a nedeljama unazad nije bilo domaćinstva koje nije opsedala partijska  pešadija Srpske napredne stranke, iako je lista kandidata SNS sakrivena iza imena Aleksandra Vučića napravila plakate, flajere, letke banere za fejsbuk i krenula u rat na sve ili ništa, izbori za MZ su otkazani.

Iako je u to ime predsednik opštine po treći put posadio nekoliko mladih stabala u  parku Lasla Šuranjija, pored pruge, jer nisu bili sposobni da ih održavaju pa su se u prethodba dva navrata osušila, izbori za MZ su otkazani.

Da li je SNS otkazala izbore za članove Saveta Mesnih zajednica Novi Bečej i Kumane zbog  nesposobnosti da sakriju aferu sa isključenim telefonima u Domu zdravlja? Možda su se tek naknadno setili da rezimiraju šta su uradili u proteklom mandatu, pa videli da pored toga što su kupili auto od samodoprinosa da se vozikaju, i probali da naprave sportski teren u Jamurama, komšijama predsednika MZ, nisu bili sposobni da urade više ništa zbog čega bi Novobečejci i Kumančani  zaboravili sve ono što su mogli, a nisu uradili.

Sada su se brže bolje setili da renoviraju plato ispred hale, izdvoje sredstva za igračke vrtićima da mogu da se slikaju za sledeće izbore MZ, pa kada nakupe dovoljno slika za pobedu na izborima, onda da ih raspišu po drugi put.

Iako su izbore gromoglasno najavili, zaboravili su, ili nisu hteli da ih isto tako gromoglasno i odjave. Na zvaničnom opštinskom sajtu o otkazivanju nema ni reči. Na fejsbuk profilu opštine samo šturo objašnjenje da se izbori odlažu usled donetih izmena i dopuna zakona o lokalnoj samoupravi, što je kopirala i MZ na svom profilu.

Ako u to usklađivanje sa zakonom spada raspisivanje izbora pod normalnim, demokratskim uslovima, na osnovu kog će kandidati imati mogućnost da daju svoje predstavnike za izbornu komisiju i biračke odbore, prihvatanje činjenice da su izbori za MZ nestranački i da Aleksandar Vučić nema dovoljno vremena da bude član Saveta MZ Novi Bečej, pa da je samim tim neprihvatljiivo da lista nosi njegovo ime i  iznad svega odustajanje od ucena, pretnji i manipulacija, LSV pozdravlja ovu odluku o odlaganju izbora za MZ.

Nažalost iskustvo nam govori da je u pitanju samo procena centrale stranke da u ovom trenutku novobečejski SNS nema šanse da osvoji zadovoljavajuće rezultate i da su dali sebi vremena za pregrupisavanje, brze predizborne projektiće i čišćenje brljotina, jer zakonska regulativa predstavnike vladajuće stranke nikad ni u čemu nije sprečila, kada su bili sigurni u svoju pobedu. Recimo njihove SNS kolege u Šidu idu na izbeore za MZ iako nisu uskladili propise.

LSV pita ko će odgovarati za to što je do sada potrošeno za izbore kojih neće biti, ili će i i ova šteta pasti na tret građana? Gde je izveštaj o utrošku sredstava samodoprinosa, protiv koga su se SNS-ovci borili dok nisu došli na vlast u MZ i dobili priliku da ga troše? Da li se sećaju koliko su insistirali na transparentnosti trošenja novca, a sada samo jedan čovek odlučuje na šta će se trošiti samodoprinos, dok članovi Saveta služe kao dekoracija?

Opštinski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Bečej

 
Iz medija | Nedelja, 18. 08. 2019. | Komentara: 0

Strah od uterivanja opozicije u jednoumlje

Od početnih polemika pre skoro deset meseci o tome ko (ne)treba da govori na protestima protiv vlasti, u opoziciji se u poslednje vreme raspravlja i o tome ko nije poželjan da prisustvuje javnim okupljanjima i šeta u protestnoj koloni, piše Politika.
Iz medija | Subota, 17. 08. 2019. | Komentara: 0

Dijalog političkih aktera važan i mora se održati u Narodnoj skupštini Republike Srbije

Dijalog koji se vodi između predstavnika vlasti i opozicije je, između ostalog, jako dobar i zbog iznalaženja rešenja za problem u vezi sa izbornim uslovima u Srbiji, rekao je na početku gostovanja u emisiji "Politbiro" portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton. Prema njegovim rečima, dijalog je veoma bitan, jer gde njega nema tu ima prostora za nasilje.
Saopštenja | Petak, 16. 08. 2019. | Komentara: 0

LSV će učestvovati na predstojećem sastanku vlasti i opozicije

Liga socijaldemokrata Vojvodine učestvovaće na predstojećem sastanku predstavnika vlasti, opozicije i eksperata posvećenom medijima. Kao što smo i ranije isticali, ova vrsta razgovora je dragocena, ali je bitno da se on održava u institucijama sistema.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook