Usaglašeni stavovi o načinu funkcionisanja Pokrajinske vlade

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 18. 08. 2014. | Komentara: 0

Usaglašeni stavovi o načinu funkcionisanja Pokrajinske vlade

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine, Demokratska stranka i Nova demokratska stranka postigli su saglasnost o načinu funkcionisanja Pokrajinske vlade AP Vojvodine, dok bi kadrovska pitanja trebalo da budu razmotrena u finišu stranačkih pregovora, potvrdio je danas Tanjugu šef tehničkog tima LSV Branislav Bogaroški.
 
LSV

On je kazao da su u razgovorima predstavnika tri stranke, prošlog petka, usaglašena pitanja politika, odnosno načina funkcionisanja buduće Pokrajinske vlade i da su ti zaključci upućeni nadležnim stranačkim organima. Precizirao je da bi, prema postignutom sporazumu, zamenici pokrajinskih sekretara trebalo da vode određenu oblast u sekretarijatu, što znači da budu odgovorni za neki konkretan resor, poput na primer zaštite životne sredine, u okviru sekretarijata koji pokriva više oblasti.
 
Ukoliko Predsedništvo LSV prihvati ono što su tehnički timovi dogovorili, onda će biti uslova za dovršetak pregovora o kadrovskim rešenjima i drugim konkretnim pitanjima, rekao je Bogaroški i ocenio da je ovo do sada bio komplikovaniji deo priče o rekonstrukciji vojvođanske vlade.
 
- Pokušali smo da napravimo mehanizam usaglašavanja stavova u vladajućoj koaliciji u pokrajini, da ne bude problema kao što ih je bilo do sada - istakao je Bogaroški napominjući da bi u jednom momentu i SVM trebalo da se uključi u razgovore, ako oni to žele.
 
(BILSV, 18.08.2014)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook