Uskladiti Statut grada sa zakonom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 16. 08. 2012. | Komentara: 0

Uskladiti Statut grada sa zakonom

NOVI SAD – Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov rekla je za Radio 021 da očekuje da koalicioni sporazum između LSV, Demokratske stranke i Socijalističke partije Srbije bude potpisan do kraja leta.

Aleksandra Jerkov

- Mi smo napravili predlog koalicionog sporazuma, a zašto on nije potpisan, moraćete da pitate Demokratsku stranku – kazala je Jerkova.

Prema njenim rečima, gradska vlast ne zavisi od odnosa između LSV i DS, već od mogućnosti da socijalisti napuste dogovorenu većinu u Novom Sadu. Jerkov dodaje da SPS nije učestvovala u dogovorima oko potpisivanja koalicionog sporazuma, već je u neuspele pregovore ušla u bloku sa demokratama.

- U pregovore o potpisivanju koalicionog sporazuma Socijalistička partija Srbije nije ni bila uključena, jer su u svim pregovorima o formiranju gradske vlasti oni nastupali u bloku sa demokratama. Tako da je u celoj priči zapravo bilo samo dve strane, i samo predlog Lige socijaldemokrata Vojvodine, koji nije prihvaćen – navela je ona.

- Gradska vlast ni u prethodnom četvorogodišnjem mandatu nije imala potpisan koalicioni sporazum, a grad je funkcionisao potpuno normalno, tako da ne vidim ni jedan razlog zbog koga su mediji dali toliki značaj ovoj temi - rekla je Jerkov.
 
Kako prenosi B92, ona je dodala da joj nije jasno kako je od brojnih problema sa kojima se Novi Sad susreće kao najbitniji isplivao taj što nije potpisan koalicioni sporazum stranaka na vlasti. Prema njenim rečima, sporazum je nešto što bi trebalo da definiše međustranačke odnose između dve ili više stranaka i ni po čemu ne bi trebalo da privlači pažnju običnih građana.
 
- Zna se da onaj ko se ne pridržava koalicionog sporazuma, koji je potpisao, može imati samo političke posledice, ali je naša želja da ostane pisani trag iza svega sto se dogovorimo - rekla je portparolka LSV.

Jerkov je potvrdila da se u predlogu sporazuma nalazi i predlog promene Statuta grada Novog Sada i da je to nešto što LSV od ranije traži.
 
- Nakon donošenja Statuta grada doneto je nekoliko zakona, od Zakona o komunalnim delatnostima, Zakona o lokalnoj samoupravi do Zakona o javnoj svojini, sa kojima Statut nije usaglašen i neophodno je doneti novi Statut koji bi bio u saglasnosti sa zakonima - rekla je Jerkov, ističući da NoviSad, kako je kazala, ne sme biti grad čiji Statut nije u potpunosti u skladu sa zakonima.


 (BILSV, 16.08.2012)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook