Uskoro renovirana Petrovaradinska pijaca

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Četvrtak, 05. 05. 2011. | Komentara: 0

Uskoro renovirana Petrovaradinska pijaca

NOVI SAD - Petrovaradinska pijaca uskoro će dobiti novi izgled, a njena rekonstrukcija trebalo bi da bude okončana za 30-ak radnih dana, najavljeno je tokom današnje posete predsednika Skupštine grada Aleksandra Jovanovića i direktora JKP "Tržnica" Dušana Bajića pijaci u Petrovaradinu.

Predsednik gradskog parlamenta, prilikom obilaska radova na pijaci, ocenio je da će nakon "dugo godina stanovnici i stanovnice Petrovaradina dobiti opremljenu i uređenu pijacu, sa adekvatnim uslovima za kupovinu voća, povrća i drugih pijačnih proizvoda i robe."

- Petrovaradinska pijaca urediće se po savremenim standardima, a građani i građanke Petrovaradina sigurno će biti zadovoljni njenim novim izgledom i ponudom - precizirao je Jovanović.
On je podsetio da je odlukom Skupštine grada o izmeni odluke o organizovanju JKP "Tržnice" omogućeno da se ovo gradsko preduzeće sada stara i o Petrovaradinskoj pijaci.

- Rukovodstvo "Tržnice" je i ranije prepoznalo ovu pijacu kao interes ne samo za preduzeće već i za građane i građanke. Zadovoljan sam što je "Tržnica" odgovorno i u kratkom roku krenula sa rekonstrukcijom Petrovaradinske pijace - zaključio je Jovanović.
Direktor JKP "Tržnica" Dušan Bajić objasnio je da će na novoopremljenoj pijaci biti uvedena struja, kanalizacija i voda, da će biti sređeni plato i parking, a pijaca će se ograditi.

- Postaviće se novi kisoci, za ribarnicu, pekaru, mesaru ili prodaju kafe. Postavićemo oko 50 tezgi za prodaju poljoprivrednih proizvoda, a do 18 tezgi za robni deo. Predviđena su i mesta za prodaju cveća, boksovi za prodaju bostana, a van pijace će se obezbediti četiri kamionska mesta - naveo je Bajić.
On je dodao da pijaca ovolikog obima i kapaciteta zadovoljava potrebe između 25 i 30 hiljada ljudi, navodeći da će ona biti dovoljna za Petrovaradin. Petrovaradinska pijaca je deveta gradska pijaca o kojoj se JKP "Tržnica" stara.

(BILSV, 05.05.2011.)
Najave | Sreda, 26. 02. 2020. | Komentara: 0

NAJAVA DOGAĐAJA

Liga socijaldemokrata Vojvodine obeležiće sutra, u četvrtak, 27. februara šesnaest godina zastave Vojvodine.
Saopštenja | Sreda, 26. 02. 2020. | Komentara: 0

Suficit budžeta važniji od interesa građanki i građana Srbije?

Poslednji primer u nemarnom odnosu države prema korisnicima usluga socijalne i zdravstvene zaštite, bila je najava da će u Predlogu izmena Zakona o igrama na sreću biti izuzeta obaveza o raspoređivanju profita u korist organizacija koji pomažu osobama sa invaliditetom, čime je postojao rizik urušavanja postojećeg nivoa prava osoba sa invaliditetom, koji je garantovan Ustavom i međunarodnim konvencijama. 
Izjave | Sreda, 26. 02. 2020. | Komentara: 0

Kostreš: Treba razgovarati i sa ZZS o ulasku u Evropski blok

Generalni sekretar Lige solcijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš nije isključio mogućnost da će se u okviru razgovora o formiranju Evropskog bloka za izbore u Srbiji razgovarati i sa strankom Zajedno za Srbiju, koja je napustila Savez za Srbiju, nakon što je odlučila da izađe na lokalne izbore u Šapcu.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook