Uskoro renovirana Petrovaradinska pijaca

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 05. 05. 2011. | Komentara: 0

Uskoro renovirana Petrovaradinska pijaca

NOVI SAD - Petrovaradinska pijaca uskoro će dobiti novi izgled, a njena rekonstrukcija trebalo bi da bude okončana za 30-ak radnih dana, najavljeno je tokom današnje posete predsednika Skupštine grada Aleksandra Jovanovića i direktora JKP "Tržnica" Dušana Bajića pijaci u Petrovaradinu.

Predsednik gradskog parlamenta, prilikom obilaska radova na pijaci, ocenio je da će nakon "dugo godina stanovnici i stanovnice Petrovaradina dobiti opremljenu i uređenu pijacu, sa adekvatnim uslovima za kupovinu voća, povrća i drugih pijačnih proizvoda i robe."

- Petrovaradinska pijaca urediće se po savremenim standardima, a građani i građanke Petrovaradina sigurno će biti zadovoljni njenim novim izgledom i ponudom - precizirao je Jovanović.
On je podsetio da je odlukom Skupštine grada o izmeni odluke o organizovanju JKP "Tržnice" omogućeno da se ovo gradsko preduzeće sada stara i o Petrovaradinskoj pijaci.

- Rukovodstvo "Tržnice" je i ranije prepoznalo ovu pijacu kao interes ne samo za preduzeće već i za građane i građanke. Zadovoljan sam što je "Tržnica" odgovorno i u kratkom roku krenula sa rekonstrukcijom Petrovaradinske pijace - zaključio je Jovanović.
Direktor JKP "Tržnica" Dušan Bajić objasnio je da će na novoopremljenoj pijaci biti uvedena struja, kanalizacija i voda, da će biti sređeni plato i parking, a pijaca će se ograditi.

- Postaviće se novi kisoci, za ribarnicu, pekaru, mesaru ili prodaju kafe. Postavićemo oko 50 tezgi za prodaju poljoprivrednih proizvoda, a do 18 tezgi za robni deo. Predviđena su i mesta za prodaju cveća, boksovi za prodaju bostana, a van pijace će se obezbediti četiri kamionska mesta - naveo je Bajić.
On je dodao da pijaca ovolikog obima i kapaciteta zadovoljava potrebe između 25 i 30 hiljada ljudi, navodeći da će ona biti dovoljna za Petrovaradin. Petrovaradinska pijaca je deveta gradska pijaca o kojoj se JKP "Tržnica" stara.

(BILSV, 05.05.2011.)




Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook