Uskoro renovirana Petrovaradinska pijaca

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 05. 05. 2011. | Komentara: 0

Uskoro renovirana Petrovaradinska pijaca

NOVI SAD - Petrovaradinska pijaca uskoro će dobiti novi izgled, a njena rekonstrukcija trebalo bi da bude okončana za 30-ak radnih dana, najavljeno je tokom današnje posete predsednika Skupštine grada Aleksandra Jovanovića i direktora JKP "Tržnica" Dušana Bajića pijaci u Petrovaradinu.

Predsednik gradskog parlamenta, prilikom obilaska radova na pijaci, ocenio je da će nakon "dugo godina stanovnici i stanovnice Petrovaradina dobiti opremljenu i uređenu pijacu, sa adekvatnim uslovima za kupovinu voća, povrća i drugih pijačnih proizvoda i robe."

- Petrovaradinska pijaca urediće se po savremenim standardima, a građani i građanke Petrovaradina sigurno će biti zadovoljni njenim novim izgledom i ponudom - precizirao je Jovanović.
On je podsetio da je odlukom Skupštine grada o izmeni odluke o organizovanju JKP "Tržnice" omogućeno da se ovo gradsko preduzeće sada stara i o Petrovaradinskoj pijaci.

- Rukovodstvo "Tržnice" je i ranije prepoznalo ovu pijacu kao interes ne samo za preduzeće već i za građane i građanke. Zadovoljan sam što je "Tržnica" odgovorno i u kratkom roku krenula sa rekonstrukcijom Petrovaradinske pijace - zaključio je Jovanović.
Direktor JKP "Tržnica" Dušan Bajić objasnio je da će na novoopremljenoj pijaci biti uvedena struja, kanalizacija i voda, da će biti sređeni plato i parking, a pijaca će se ograditi.

- Postaviće se novi kisoci, za ribarnicu, pekaru, mesaru ili prodaju kafe. Postavićemo oko 50 tezgi za prodaju poljoprivrednih proizvoda, a do 18 tezgi za robni deo. Predviđena su i mesta za prodaju cveća, boksovi za prodaju bostana, a van pijace će se obezbediti četiri kamionska mesta - naveo je Bajić.
On je dodao da pijaca ovolikog obima i kapaciteta zadovoljava potrebe između 25 i 30 hiljada ljudi, navodeći da će ona biti dovoljna za Petrovaradin. Petrovaradinska pijaca je deveta gradska pijaca o kojoj se JKP "Tržnica" stara.

(BILSV, 05.05.2011.)




Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook