Uspešna tribina o bolestima zavisnosti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Četvrtak, 01. 12. 2011. | Komentara: 0

Uspešna tribina o bolestima zavisnosti

SOMBOR – Nemojmo biti solidarni u zlu, odnosno, nemojmo nalaziti opravdanje za loše postupke nama bliskih osoba i ne reagovati na njih, samo zato što su članovi porodice – jedan je od akcenata tribine na temu „Bolesti zavisnosti i porodica”, održanoj juče u Velikoj sali Gradske kuće, povodom obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja.

SomborPrisutni su mogli da se upoznaju sa dva različita pristupa lečenju bolesti zavisnosti, prvenstveno narkomanije. O konvencionalnom načinu je govorila psihološkinja Irena Banda, dok je lečenje u zajednici promovisao vlč. Marinko Stantić, osnivač i rukovodilac Humanitarno-terapijske zajednice za pomoć zavisnicima „Hosana”.
Potresna i nadasve iskrena svedočenja bivšeg člana Zajednice „Hosana” i roditelja o uzrocima, dugotrajnom i mukotrpnom putu lečenja zavisnosti, posledicama koje trpi porodica i prihvatanju, tačnije, neprihvatanju od strane sredine, izazvala su veliko zanimanje publike, zbog čega je dijalog sa učesnicima trajao gotovo sat vremena duže od predviđenog.Stepen interakcije koji je postignut na ovoj tribini, daje nam podstrek da u skorijoj budućnosti organizujemo slične skupove, koji bi se bavili pitanjima porodice, jer je ona u ovom društvenim okolnostima, kako je zaključeno na tribini, ugrožena i preživljava veliku krizu.

(BILSV, 01. 12. 2011.)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook