Ustav Srbije je antivojvođanski

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Sreda, 11. 07. 2012. | Komentara: 0

Ustav Srbije je antivojvođanski

NOVI SAD - Statut Vojvodine nije protivustavan već je Ustav Srbije antivojvođanski, izjavila je danas predsednica poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Maja Sedlarević, preneli su mediji.

LSV

Ona je rekla da se nakon odluke Ustavnog suda Srbije da pojedine tačke zakona o nadležnostima Vojvodine nisu u skladu sa Ustavom Srbije postavlja pitanje svrhe postojanja pokrajinske administracije.

- Pokrajinska administracija se na taj način svodi na puki protočni bojler prinadležnosti što bi mogla da obavlja i obična mesna zajednica - kazala je Sedlarevićeva, ističući da se Vojvodina nalazi u krajne vanrednoj pravnoj situaciji.

Prema njenim rečima, odluka Ustavnog suda je politička i kako je rekla, još jedan od pokazatelja da je neophodno menjati Ustav Srbije.

Na pitanje novinara da li će današnja sednica pokrajinskog parlamenta i odluke i donete na njoj biti validne, s obzirom na novonastalu situaciju, Sedlarevićeva je rekla da to još nije poznato i da odluka Ustavnog suda još nije postala pravosnažna.

(BILSV, 11.07.2012.)Saopštenja | Ponedeljak, 25. 01. 2021. | Komentara: 0

Čanak uputio čestitku Đukanoviću

Predsednik Lige socijaldmokrata Vojvodine Nenad Čanak uputio je danas telegram čestitke Milu Đukanoviću koji je juče kongresu Demokratske partije socijalista Crne Gore ponovo izabran za predsednika te stranke.

Iz medija | Ponedeljak, 25. 01. 2021. | Komentara: 0

Ministarstvo za izbore je koještarija

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da Sjedinjene Američke Države neće promeniti svoj odnos prema Srbiji. Istakao je i da je američko društvo podeljeno već 160 godina, a da je očekivano da rasizam buja pošto predsednik države (sada već bivši, Donald Tramp) organizuje rasističke skupove.
Saopštenja | Nedelja, 24. 01. 2021. | Komentara: 0

LSV poziva vlast i samoproklamovanu pravu opoziciju da osude policijsku brutalnost u Rusiji

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva vlast i „pravu“ opoziciju u Srbiji da zajedno osude jučerašnju policijsku represiju nad demonstrantima u mnogim gradovima Ruske Federacije.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook