Uz položenu B kategoriju omogućiti i vožnju traktora

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 21. 07. 2015. | Komentara: 0

Uz položenu B kategoriju omogućiti i vožnju traktora

BEOGRAD – Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Olena Papuga upitala je danas ministra unutršanjih poslova Nebojšu Stefanovića da li se razmatra uvođenje mogućnosti, koja je nekad postojala, da se uz polaganje za vozačku dozvolu B kategorije uvrsti i F kategorija, odnosno da onaj ko položi B kategoriju ne mora posebno polagati za upravljanje traktorom.

LSV

- Da li će se menjati Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima ili će se, možda, doneti neka uredba da bi se olakšalo mladim ljudima koji žive na selu polaganje vozačkog ispita za traktore, odnosno za F kategoriju? U manjim mestima u Vojvodini, a mislim da je tako i u ostalim delovima Srbije, nemaju sve auto škole u određenim opštinama mogućnost da se polaže za traktor, odnosno za F kategoriju, tako da mladi ljudi moraju da putuju do 100 kilometara da bi položili vozački ispit i da bi mogli da upravljaju traktorima, odnosno da bi stekli tu F kategoriju – navela je Papuga u svom poslaničkom pitanju.

Ona je podsetila da je stari zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima omogućavao onome ko je položio B kategoriju da upravlja i traktorima, što je ocenila kao dobro. Osim dodatnih izdvajanja za nova polaganja vožnje, Papuga je istakla i da onaj, ko želi da poseduje vozačku dozvolu F kategorije, mora ponovo da polaže prvu pomoć i ponovo odlazi na lekarske preglede. To je, kako je naglasila, dodatni trošak na ionako osiromašeni paorski budžet.

- Ako Vlada Republike Srbije u svom programu ima zadatak da oživi sela, da natera mlade ljude da se vrate na sela i tamo žive, zašto onda ne da tu mogućnost da se uz položenu B kategoriju mogu voziti traktori? – upitala je Olena Papuga.

(BILSV, 21.07.2015)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook