Velik uspeh vojvođanskih sportista

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 18. 09. 2012. | Komentara: 0

Velik uspeh vojvođanskih sportista

NOVI SAD – Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Čobanu upriličila je juče svečani prijem u Vladi AP Vojvodine povodom velikog uspeha koji su postigli vojvođanski sportisti predstavljajući Srbiju na Paraolimpijskim igrama u Londonu.

LSV

Prijemu su prisustvovali stonoteniseri Zlatko Kesler i Borislava Perić Ranković, osvajači srebrnih medalja na igrama, zatim Nada Matić, takođe stonoteniserka, i strelac Laslo Šuranji.

Čestitke i nagrade

Pokrajinska sekretarka je, uz srdačne čestitke, osvajačima medalja, kao i treneru Lazaru Kurtešu, uručila i novčane nagrade, a istakla je da je cilj njenog sekretarijata da se u narednom periodu napravi zajednički plan aktivnosti, te da pokrajinski sekretarijat kao pokrovitelj takmičenja omogući da i između olimpijskih igara ti sportisti učestvuju na međunarodnim takmičenjima za koje procene da su od značaja za unapređenje kvaliteta igre i upoznavanje drugih takmičara.

Najtrofejniji sportisti

– Drago mi je što ste opravdali ono što sam rekla kad smo vas ispraćali, a to je da ste naši najtrofejniji sportisti. Činićemo i dalje sve što možemo da vam pomognemo – istakla je Čobanuova dodajući da Sekretarijat za sport i omladinu jednako vrednuje sve uspehe te da svako zlato, srebro i bronza isto sijaju. Borislava Perić Ranković predala je Mariniki Čobanu u ime vojvođanskih paraolimpijaca mali znak pažnje u znak zahvalnosti za svu pomoć i prenela utiske iz Londona. Njen trener Lazar Kurteš istakao je da rezultati nisu slučajni jer je odnos prema radu na najvišem mogućem nivou, dok je Zlatko Kesler, osvajač drugog mesta u stonom tenisu u Londonu, zahvalio pokrajinskom sekretarijatu na pomoći u pripremnom periodu, bez kojeg svakako ne bi došlo do velikih rezultata. Podsetio je da je Pokrajina pomogla i prilikom odlaska na Paraolimpijske igre u Peking 2008. godine, dodajući kako se nada da će ta pomoć postati redovna. Strelac Laslo Šuranji, i pored toga što nije osvojio medalju, istakao je da je zadovoljan učešćem na igrama i obećao da će dati sve od sebe kako bi i oni obradovali naciju medaljama.

(BILSV, 18.09.2012)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook