Velika podrška inicijativi LSV za ukidanje godišnje registracije traktora

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 27. 05. 2011. | Komentara: 0

Velika podrška inicijativi LSV za ukidanje godišnje registracije traktora

ZRENJANIN - Liga socijaldemokrata Vojvodine tokom aprila pokrenula je akciju za ukidanje obaveze godišnje registracije poljoprivrednih mašina, i do sada je naišla na veliki odziv građana. 

- U 200 vojvođanskih mesta do sada je prikupljeno 25 hiljada potpisa podrške, što nas je ohrabrilo da ovu akciju nastavimo. Zato  još jednom pozivamo, kako poljoprivrednike, tako i ostale sugrađanke i sugrađane da nam se priključe, jer bismo na taj način rešili još jedno važno pitanje " istakao je predsednik IO GrO LSV Zrenjanin Dragan Nedeljkov na današnjoj konferenciji za novinare.

On je dodao da će krajem juna svi prikupljeni potpisi biti predati Vladi Republike Srbije, od koje će biti traženo da rastereti poljoprivrednike obavezne godišnje registracije mašina. Prema rečima Dragana Nedeljkova dovoljno je da se registracija obavi jednom, a da, zbog bezbednosti saobraćaja,  tehnički pregled bude sproveden svake godine. Statistički podaci govore da je  evidentan pad broja registrovanih poljoprivrednih domaćinstava u Vojvodini, što ukazuje na to da ljudi ne vide interes i šansu za dobar i uspešan posao u poljoprivredi, a među njima je i veliki broj mladih.

- S obzirom na to da je repromaterijal u ovoj godini poskupeo za 30%, ukidanje obaveze  redovne godišnje registracije poljoprivredne mehanizacije bio bi značajan finansijski podsticaj. LSV podržava institucije i organe Republike Srbije u strateškom i sistematskom rešavanju položaja poljoprivrednika, ali smatramo da jednokratnim merema i odlukama ne može biti rešen problem u ovoj oblasti, jer ona u našem društvu već decenijama trpi podređen položaj. Samo ozbiljnim planom i programom, kojim će biti obuhvaćene sve kategorije poljoprivrednika, proizvodnja može biti unapređena " zaključio je Nedeljkov.

(BILSV, 27.05.2011.)




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook