Veliki projekti Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Zrenjanina

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Utorak, 07. 06. 2011. | Komentara: 0

Veliki projekti Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Zrenjanina

LSV ZrenjaninZRENJANIN - Direktor Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Zrenjanina Igor Kovač na današnjoj redovnoj konferecniciji za novinare Gradskog odbora LSV Zrenjanin izneo je planove i trenutne projekte ove ustanove kulture.

- Ove godine veoma smo uposleni na terenskom radu, nadzoru, vođenju nekih  investicija i velikim delom na izradi projektne dokumentacije. Trenutno su aktuelni dvorac Karačonji i pravoslavna crkva Svetog Nikole u Ečki, za koje je  Zavod preuzeo na sebe da, praktično bez ikakvih sredstava, izradi projektnu dokumentaciju. Podsećam da ta crkva ove godine navršava čak tri veka postojanja " istakao je Kovač. On je dodao dodao da je značajan projekat za ovu godinu  i uređenje enterijera Uspenske crkve  u kom imaju  pomoć  grada, sa kojim su raspodeljeni troškovi.

- Godinama smo aplicirali za ove radove, bez uspeha, pa smo odlučili da ih sami realizujemo i time završimo projekte koji su bitni za grad. Zavod  je najviše angažovan na teritoriji Novog Bečeja, odnosno Novog Miloševa, gde smo ove godine aplicirali i dobili sredstva u iznosu od 5,9 miliona dinara za rekonstrukciju dvorca Karačonji. Takođe, u sklopu istog kompleksa  radimo i na tzv. poljoprivrednom gradu, za koji smo već dobili deo sredstava " objasnio je Kovač. Prema njegovim rečima ove godine očekuje se završetak radova na Keltskom nalazištu u industrijskoj zoni Jugoistok, gde se svakodnevno iskopavaju interesantni arheološki predmeti i za koje su nadležni ispunili svoje finansijske obaveze. Kovač  je zaključio da je na žalost sudbina mnogih objekata u Zrenjaninu takva da su oni pred propadanjem i  apelovao ovom prilikom na ljude koji se bore za izgradnju  novih verskih objekata da se založe za rekonstrukciju postojećih, koji su u katastrofalnom stanju, kao što su Uspenski hram i pomenuta crkva Svetog Nikole.

(BILSV, 07.06.2011.)
Izjave | Četvrtak, 24. 09. 2020. | Komentara: 0

Nakon izbora u Americi mogu da se promene odnosi prema Srbiji

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas da ćemo vrlo uskoro videti kako će se završiti svi dogovori postignuti u Americi. 
Izjave | Ponedeljak, 21. 09. 2020. | Komentara: 0

LSV i u narednom periodu deo vladajuće koalicije u Novom Sadu

Liga socijaldemokrata Vojvodine postigla je dogovor sa Srpskom naprednom strankom o učešću u koaliciji u Novom Sadu, izjavio je potpredsednik LSV Robert Kolar, neposredno pre početka današnje sednice Skupštine grada Novog Sada.
Saopštenja | Subota, 12. 09. 2020. | Komentara: 0

LSV čestita Nacionalni dan Katalonije

Liga socijaldemokrata Vojvodine čestita Nacionalni dan građanima Katalonije, te članstvu i rukovodstvu najsnažnije partije ove regije Republikanskoj levici Katalonije (ERC).ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook