Veliki projekti Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Zrenjanina

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 07. 06. 2011. | Komentara: 0

Veliki projekti Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Zrenjanina

LSV ZrenjaninZRENJANIN - Direktor Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Zrenjanina Igor Kovač na današnjoj redovnoj konferecniciji za novinare Gradskog odbora LSV Zrenjanin izneo je planove i trenutne projekte ove ustanove kulture.

- Ove godine veoma smo uposleni na terenskom radu, nadzoru, vođenju nekih  investicija i velikim delom na izradi projektne dokumentacije. Trenutno su aktuelni dvorac Karačonji i pravoslavna crkva Svetog Nikole u Ečki, za koje je  Zavod preuzeo na sebe da, praktično bez ikakvih sredstava, izradi projektnu dokumentaciju. Podsećam da ta crkva ove godine navršava čak tri veka postojanja " istakao je Kovač. On je dodao dodao da je značajan projekat za ovu godinu  i uređenje enterijera Uspenske crkve  u kom imaju  pomoć  grada, sa kojim su raspodeljeni troškovi.

- Godinama smo aplicirali za ove radove, bez uspeha, pa smo odlučili da ih sami realizujemo i time završimo projekte koji su bitni za grad. Zavod  je najviše angažovan na teritoriji Novog Bečeja, odnosno Novog Miloševa, gde smo ove godine aplicirali i dobili sredstva u iznosu od 5,9 miliona dinara za rekonstrukciju dvorca Karačonji. Takođe, u sklopu istog kompleksa  radimo i na tzv. poljoprivrednom gradu, za koji smo već dobili deo sredstava " objasnio je Kovač. Prema njegovim rečima ove godine očekuje se završetak radova na Keltskom nalazištu u industrijskoj zoni Jugoistok, gde se svakodnevno iskopavaju interesantni arheološki predmeti i za koje su nadležni ispunili svoje finansijske obaveze. Kovač  je zaključio da je na žalost sudbina mnogih objekata u Zrenjaninu takva da su oni pred propadanjem i  apelovao ovom prilikom na ljude koji se bore za izgradnju  novih verskih objekata da se založe za rekonstrukciju postojećih, koji su u katastrofalnom stanju, kao što su Uspenski hram i pomenuta crkva Svetog Nikole.

(BILSV, 07.06.2011.)




Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook