Veliki značaj obeležavanja Dana Evrope

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Utorak, 10. 05. 2011. | Komentara: 0

Veliki značaj obeležavanja Dana Evrope

ZRENJANIN - Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton istakao je na današnjoj konferenciji za novinare na veliki značaj obeležavanja 9.maja, Dana Evrope, koji je LSV i ove godine propratila nizom akcija i uličnih performansa, u koje se uključio veliki broj građanki i građana širom čitave Vojvodine.

- Značaj Dana Evrope, je u istorijskoj lekciji pobede nad Hitlerovom idejom fašizma i nacizma. Na žalost, u današnjem svetu i dalje postoje pojavni oblici nepoželjnih društvenih ponašanja " upozorio je Marton, dodajući da je upravo u tome vrednost Evropske unije, čije se članice zalažu za dobrosusedske odnose, mir i saradnju.
Liga socijaldemokrata Vojvodine podržava napore Srbije da u što skorije vreme postane ravnopravni član evropske porodice.

- Mnogo toga je do sada već učinjeno; podsećam na Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, dobijanje tzv. Belog šengena, a ulaskom u EU pružiće nam se mnogobrojne mogućnosti, kao što je plasman proizvoda na strana tržišta, što je posebno značajno za Vojvodinu, kao najveću poljoprivrednu regiju " istakao je potpredsednik LSV, napominjući da našu zemlju očekuje još posla, posebno na usklađivanju zakonodavstva, po evropskim standardima.

Prema njegovim rečima, EU, kao sistem, nema alternativu, a za zemlje Zapadnog Balkana pridruživanje Uniji značilo bi i bolju regionalnu saradnju, misleći pritom pre svega na Srbiju i Hrvatsku, kao i na ostale zemlje okruženja.

(BILSV, 10.05.2011.)
Najave | Petak, 13. 12. 2019. | Komentara: 0

NAJAVA DOGAĐAJA

Predstavnici političkih partija i organizacija iz Autonomne Pokrajine Vojvodine potpisaće Memorandum o budućnosti Vojvodine u utorak, 17. decembra 2019. godine u Medija centru u Beogradu (Terazije 3). 
Saopštenja | Četvrtak, 12. 12. 2019. | Komentara: 0

Vojvođanski front otvoren za saradnju sa proevropskim političkim partijama južno od Save i Dunava

Prioritet Lige socijaldemokrata Vojvodine u ovom trenutku je potpisivanje Memoranduma o budućnosti Vojvodine i formiranje Vojvođanskog fronta, jer borba za Vojvodinu, njena prava i razvoj mogu postojati samo ako je Liga socijaldemokrata Vojvodine jaka i organizovana. 
Saopštenja | Četvrtak, 12. 12. 2019. | Komentara: 0

LSV poziva upravu Pošte da povuče odluke o suspenziji radnika u štrajku, a državu da obezbedi poštovanje Ustava

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva upravu JP Pošta Srbije da pod hitno povuče odluku o suspenziji radnika koji učestvuju u štrajku. Po poslednjim informacija suspendovano je više od 200 radnika iz Novog Sada, Zrenjanina, Sombora i drugih gradova. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook