Veliki značaj obeležavanja Dana Evrope

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Utorak, 10. 05. 2011. | Komentara: 0

Veliki značaj obeležavanja Dana Evrope

ZRENJANIN - Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton istakao je na današnjoj konferenciji za novinare na veliki značaj obeležavanja 9.maja, Dana Evrope, koji je LSV i ove godine propratila nizom akcija i uličnih performansa, u koje se uključio veliki broj građanki i građana širom čitave Vojvodine.

- Značaj Dana Evrope, je u istorijskoj lekciji pobede nad Hitlerovom idejom fašizma i nacizma. Na žalost, u današnjem svetu i dalje postoje pojavni oblici nepoželjnih društvenih ponašanja " upozorio je Marton, dodajući da je upravo u tome vrednost Evropske unije, čije se članice zalažu za dobrosusedske odnose, mir i saradnju.
Liga socijaldemokrata Vojvodine podržava napore Srbije da u što skorije vreme postane ravnopravni član evropske porodice.

- Mnogo toga je do sada već učinjeno; podsećam na Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, dobijanje tzv. Belog šengena, a ulaskom u EU pružiće nam se mnogobrojne mogućnosti, kao što je plasman proizvoda na strana tržišta, što je posebno značajno za Vojvodinu, kao najveću poljoprivrednu regiju " istakao je potpredsednik LSV, napominjući da našu zemlju očekuje još posla, posebno na usklađivanju zakonodavstva, po evropskim standardima.

Prema njegovim rečima, EU, kao sistem, nema alternativu, a za zemlje Zapadnog Balkana pridruživanje Uniji značilo bi i bolju regionalnu saradnju, misleći pritom pre svega na Srbiju i Hrvatsku, kao i na ostale zemlje okruženja.

(BILSV, 10.05.2011.)
Saopštenja | Nedelja, 20. 10. 2019. | Komentara: 0

GrO LSV Kikinda osuđuje bahatost i neprofesionalizam rukovodstva JP Autoprevoz Kikinda

Devojčice osnovnoškolskog uzrasta, članice jednog sportskog kluba, danas su tri sata u neizvesnosti čekale na parkingu ne bi li krenule put Rumunije na turnir. Polazak je bio planiran za 9h, autobus plaćen, kotizacije plaćene, međutim autobus kojim su trebale putovati nije imao svu potrebnu opremu i saobraćajna policija (potpuno opravdano) nije dozvolila da se tim vozilom putuje. 
Iz medija | Nedelja, 20. 10. 2019. | Komentara: 0

Bojkot služi ruskim interesima na Balkanu

Ako vlast ide ka nekakvom rešenju kosovskog čvora koji je uslov evropskih integracija ove zemlje, a neko to napada iz petnih žila pod dirigentskom palicom ruskih službi, onda neću štedeti rusku petu kolonu u Srbiji, makar ona sebe nazivala i „pravom“ opozicijom. To u intervjuu za Blic kaže Nenad Čanak, lider Lige socijaldemokrata Vojvodine. 
Saopštenja | Subota, 19. 10. 2019. | Komentara: 0

Siromaštvo Srbije slabo se vidi sa prozora zgrade u Nemanjinoj ulici

Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava na poražavajuće podatke koji govore da je u riziku od siromaštva gotovo četvrtina građana Srbije. Podaci govore da Srbija ima stopu rizika veću od svih zemalja Evropske unije. Najugroženiji su građani seoskih sredina, deca i mladi. Gotovo 36.000 građana Srbije hrani se u narodnim kuhinjama. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook