Veliki značaj obeležavanja Dana Evrope

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Utorak, 10. 05. 2011. | Komentara: 0

Veliki značaj obeležavanja Dana Evrope

ZRENJANIN - Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton istakao je na današnjoj konferenciji za novinare na veliki značaj obeležavanja 9.maja, Dana Evrope, koji je LSV i ove godine propratila nizom akcija i uličnih performansa, u koje se uključio veliki broj građanki i građana širom čitave Vojvodine.

- Značaj Dana Evrope, je u istorijskoj lekciji pobede nad Hitlerovom idejom fašizma i nacizma. Na žalost, u današnjem svetu i dalje postoje pojavni oblici nepoželjnih društvenih ponašanja " upozorio je Marton, dodajući da je upravo u tome vrednost Evropske unije, čije se članice zalažu za dobrosusedske odnose, mir i saradnju.
Liga socijaldemokrata Vojvodine podržava napore Srbije da u što skorije vreme postane ravnopravni član evropske porodice.

- Mnogo toga je do sada već učinjeno; podsećam na Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, dobijanje tzv. Belog šengena, a ulaskom u EU pružiće nam se mnogobrojne mogućnosti, kao što je plasman proizvoda na strana tržišta, što je posebno značajno za Vojvodinu, kao najveću poljoprivrednu regiju " istakao je potpredsednik LSV, napominjući da našu zemlju očekuje još posla, posebno na usklađivanju zakonodavstva, po evropskim standardima.

Prema njegovim rečima, EU, kao sistem, nema alternativu, a za zemlje Zapadnog Balkana pridruživanje Uniji značilo bi i bolju regionalnu saradnju, misleći pritom pre svega na Srbiju i Hrvatsku, kao i na ostale zemlje okruženja.

(BILSV, 10.05.2011.)
Odbori LSV | Četvrtak, 13. 08. 2020. | Komentara: 0

LSV TRAŽI ZATVARANJE KAFILERIJE U ZRENJANINU

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina na konstitutivnoj sednici, koja je zakazana za 21. avgust, zatražiće zatvaranje kafilerije "Prekon".

Saopštenja | Nedelja, 09. 08. 2020. | Komentara: 0

LSV pita vladu šta je sa ledolomcima u Srbiji

Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje predsednici Vlade Republike Srbije Ani Brnabić dokle se stiglo sa rešavanjem problema nedostatka ledolomaca na našim rekama.
Događaji | Četvrtak, 06. 08. 2020. | Komentara: 0

Dejan Čapo izabran za potpredsednika Skupštine APV

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Dejan Čapo izabran je za potpredsednika Skupštine AP Vojvodine.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook