Veliki značaj obeležavanja Dana Evrope

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 10. 05. 2011. | Komentara: 0

Veliki značaj obeležavanja Dana Evrope

ZRENJANIN - Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton istakao je na današnjoj konferenciji za novinare na veliki značaj obeležavanja 9.maja, Dana Evrope, koji je LSV i ove godine propratila nizom akcija i uličnih performansa, u koje se uključio veliki broj građanki i građana širom čitave Vojvodine.

- Značaj Dana Evrope, je u istorijskoj lekciji pobede nad Hitlerovom idejom fašizma i nacizma. Na žalost, u današnjem svetu i dalje postoje pojavni oblici nepoželjnih društvenih ponašanja " upozorio je Marton, dodajući da je upravo u tome vrednost Evropske unije, čije se članice zalažu za dobrosusedske odnose, mir i saradnju.
Liga socijaldemokrata Vojvodine podržava napore Srbije da u što skorije vreme postane ravnopravni član evropske porodice.

- Mnogo toga je do sada već učinjeno; podsećam na Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, dobijanje tzv. Belog šengena, a ulaskom u EU pružiće nam se mnogobrojne mogućnosti, kao što je plasman proizvoda na strana tržišta, što je posebno značajno za Vojvodinu, kao najveću poljoprivrednu regiju " istakao je potpredsednik LSV, napominjući da našu zemlju očekuje još posla, posebno na usklađivanju zakonodavstva, po evropskim standardima.

Prema njegovim rečima, EU, kao sistem, nema alternativu, a za zemlje Zapadnog Balkana pridruživanje Uniji značilo bi i bolju regionalnu saradnju, misleći pritom pre svega na Srbiju i Hrvatsku, kao i na ostale zemlje okruženja.

(BILSV, 10.05.2011.)




Saopštenja | Sreda, 28. 02. 2024. | Komentara: 0

Da Vojvodini vratimo stari sjaj, a njenim građanima dostojanstven i dobar život

Autonomna Pokrajina Vojvodina danas obeležava 50 godina od proglašenja njenog prvog Ustava, koji joj je garantovao veoma visok stepen autonomije.
Saopštenja | Utorak, 27. 02. 2024. | Komentara: 0

Napad na grb i zastavu Vojvodine napad su na samu autonomiju Vojvodine

Pre 20 godina, odlukom njene Skupštine, Autonomna Pokrajina Vojvodina dobila je svoje simbole. Zastavu i grb.
Odbori LSV | Ponedeljak, 26. 02. 2024. | Komentara: 0

Zašto načelnik Gradske uprave Zrenjanina Nenad Domjeskov krije informacije od javnog značaja?

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina uputila je još 22. januara Gradskoj upravi Zrenjanina zahtev kojim traži informaciju o ukupnom broju građana sa teritorije grada Zrenjanina koji su upisani u birački spisak.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook