Verujem da će koalicija dobro funkcionisati

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 03. 07. 2012. | Komentara: 1

Verujem da će koalicija dobro funkcionisati

NOVI SAD – Uveren sam da će koalicija u Novom Sadu dobro funkcionisati ukoliko se svi budemo držali onih načela koje smo u dugotrajnim pregovorima postavljali kao osnovne – rekao je sinoć u emisiji “Bez cenzure” na televiziji Panonija predsednik Izvršnog odbora Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Robert Kolar.

Robert Kolar

On je podsetio da LSV i Demokratska stranka u Novom Sadu sarađuju od 1996. godine i da su u tom periodu uz manje ili veće uspone i padove dobro funkcionisali. Kolar je rekao i da je Liga ušla u saradnju sa DS zato što smatra da svi zajedno mogu nešto da urade za Novi Sad.

Kolar je rekao i da je on lično uveren da je Aleksandra Jerkov trebalo da postane gradonačelnica Novog Sada, ali da su u DS, koja je ipak osvojila nešto više glasova od LSV, bili čvrsti u uverenju da oni treba da daju gradonačelnika.

- Što se tiče mesta predsednice Skupštine Grada Novog Sada ja znam da će Aleksandra Jerkov taj skupštinski dom da vodi na najkvalitetniji mogući način i da će uvažavati sve političke činioce u Skupštini grada – rekao je Kolar.  

Kolar je kazao i da pregovori o formiranju Vlade Vojvodine i dalje teku, ali da se još ne zna da li će LSV u nju ući, kao i da u ovom trenutku Socijalistička partija Srbije ne bi trebalo da uzme učešće pokrajinskoj vlasti.

- Šta će do kraja biti, gde će se naći model dogovora, gde će se naći zajednički interesi, gde će se naći platforme za koje se svi usaglasimo da su najbolje za naredni period kada su u pitanju Vojvodina i njeni građanke i građani, to ćemo još videti – rekao je on. Kako je kazao, za sada su stvari još otvorene, ali on veruje da će sve relativno brzo biti završeno.

(BILSV, 03.07.2012.)



Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook