Vlada da kaže kada će da pojeftini gorivo

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 04. 06. 2018. | Komentara: 0

Vlada da kaže kada će da pojeftini gorivo

Novi Sad, 04. jun 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Vladu Republike Srbije da prestane sa zavetom ćutanja i saopšti javnosti kako je moguće da građani ove zemlje plaćaju jednu od najvećih cena goriva u Evropi u odnosu na prosečnu platu.

LSV

Kada će i koliko će gorivo da pojeftini?

Zašto se ćuti na činjenicu da je od početka godine bezin poskupeo skoro devet, a dizel 11,30 dinara? Koliki je uticaj cene goriva na sve ostale cene, a samim tim i ukupan život u Srbiji?

Da li je neko izračunao koliko vojvođanskog žita ili kukuriza košta jedan litar goriva? I to od nafte koje se izvuče iz vojvođanskih oranica!

Kako je moguće da gorivo u Mađarskoj, Bugarskoj i Bosni i Hercegovini bude jeftinije, nego kod nas, gde se crpi i prerađuje naša nafta?

I gde, pritom, NIS-Gaspromnjeft, kao kompanija sa većinskim ruskim vlasništvom, plaća najnižu rudnu rentu u čitavoj Evropi?!

Ako su nam „Rusi braća i prijatelji“, zašto i dokle će građani da skupo plaćaju to prijateljstvo?

Građani ove zemlje zaslužuju da im se jasno kaže - dokle će da traje ova otimačina njihovog novca i ko to i zbog čega dopušta.

Generalni sekretar 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Bojan Kostreš




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook