Vlada premijerke da osudi koketiranje sa haškim osuđenicima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 08. 10. 2017. | Komentara: 0

Vlada premijerke da osudi koketiranje sa haškim osuđenicima

Novi Sad, 08. oktobar 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Vladu Republike Srbije i njenu predsednicu Anu Brnabić da se ograde od izjava ministra odbrane Aleksandra Vulina kojima se veličaju osuđenici za ratne zločine.

LSV

Ministar Vulin juče je u Nišu govorio na skupu na kom su prisustvovali i haški osuđenici general Vladimir Lazarević i, jedan od najbližih saradnika Slobodana Miloševića, Nikola Šainović.

Srbija je članica Ujedinjenih nacija, a Tribunal za ratne zločine počinjene u bivšoj Jugoslaviji je formiran od ove najvažnije svetske institucije, te je sasvim jasno da Srbija mora poštovati njegove presude.

Politika mira i dobrosusedskih odnosa očito je za mnoge u Vladi Republike Srbije nešto na šta se ne treba obazirati, pa se šalju veoma loši signali o podršci ljudima koji su usuđeni za najteža krivična dela.

Devedesete godine uništile su naše i susedne države i potrebno je puno napora da se saniraju sve posledice  ratova. Očekujemo da Vlada i premijerka Brnabić reaguju i osude koketiranje sa osuđenim ratnim zločincima.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Odbori LSV | Petak, 02. 02. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura se ne meša u svoj posao i dopušta neljudski tretman prema radnicima Linglonga

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani traži od svih nadležnih državnih organa, kao i od zrenjanske lokalne samouprave, da najzad počnu da rade svoj posao i učine sve da se ispoštuju zakonske obaveze kineskih investitora u fabrici Linglong. 
Saopštenja | Sreda, 31. 01. 2024. | Komentara: 0

Zrenjanin je jedan od najskupljih gradova za život

Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani poziva predstavnike gradske vlasti da objasne građanima i građankama Zrenjanina kako da prežive mesec kada im je za zadovoljenje osnovnih životnih potreba neophodna skoro jedna i po plata, a od početka ove godine u Zrenjaninu je poskupelo grejanje, parking, usluge iznošenja i deponovanja smeća, a nedavno je poskupelo i odvođenje otpadnih voda za skoro 70 procenata.
Saopštenja | Ponedeljak, 29. 01. 2024. | Komentara: 0

Anketni odbor da istraži čime je Vulin zadužio Putinov režim da bi dobio orden njegove tajne službe

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođini zahteva od Narodne skupštine Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku formira Anketni odbor koji bi istražio delovanje bivšeg direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandra Vulina.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook