Vladu krase konfuzija, neslaganje i afere

 
 
Izbori u LSV
Događaji | Petak, 13. 10. 2017. | Komentara: 0

Vladu krase konfuzija, neslaganje i afere

BEOGRAD - Potpredsednik Izvršnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine i pokrajinski poslanik Robert Kolar izjavio je sinoć da Vlada Srbije ne radi kao tim i da je „krase“ konfuzija, neslaganje između ministara i ministarki, spoljna politika koja nas ponovo zavađa sa neposrednim okruženjem. On je gostujući na televiziji Kopernikus istakao i da se među zamerkama na prvih 100 dana rada republičke Vlade mora naći i navodno povećanje penzija i centralizovan Zakon o obrazovanju.

lsv

Afere, centralizacija, migovi

- Dok predsednik države u Sarajevu izjavljuje da vodimo politiku pomirenja, dotle Vlada Republike Srbije daje garancije za Ratka Mladića. Mislim da je to malo u suprotnosti jedno s drugim. Potom, govori se o povećanju penzija, to povećanje penzija nije nikakvo povećanje nego je tromo i sporo približavanje onom nivou na kojem su penzije bile pre nego što su umanjene. Dalje, katastrofalan Zakon o obrazovanju u zemlji koja vapi za boljim obrazovanjem, u zemlji koja nije ni blizu dovoljno obrazovana. Mi centralizujemo obrazovanje, mi se ne bavimo programom obrazovanja nego se bavimo time da će sada ministar da imenuje direktora škole u Prigrevici ili Novom Orahovu a ne zna ni gde je to. Ovu Vladu i dalje krase afere, neke sa tetkama, neke bez tetaka. Cela priča je oko migova a mi nemamo ledolomce na pragu zime. Setite se šta je prošle godine bilo na rekama u Srbiji, da smo pozajmljivali ledolomce iz Mađarske, ne bavimo se time, nego se bavimo naoružanjem... – istakao je Kolar u emisiji „Glasno i jasno“.

On je naglasio da je Srbija mala zemlje, a mala je bila i Jugoslavija, te da mi možemo biti prijatelji sa Italijom, Nemačkom, Francuskom, ali da nam nema budućnosti bez izvanrednih odnosa sa bivšim republikama SFRJ, odnosno sa zemljama u okruženju. 

- Do tih dobrih odnosa ne može se doći dok svi oni koji nose određeni teret, određenu odgovornost, prijavu, sudske procese ne budu do kraja procesuirani i bilo bi idealno kada bi bilo bez upliva politike. Da postoje različiti aršini - postoje. Da je to tendenciozno, da to izaziva dodatne reakcije - to je tačno. I mnogi slučajevi prolaze kroz politiku i to prosto nikako nije dobro i to dobro doneti ne može. Naravno da nismo zadovoljni ovakvom presudom, naravno da smo svesni da će to dodatno da zakomplikuje odnose među nama – kazao je Kolar komentarišući oslobađajuću presudu Naseru Oriću.

On je, takođe, napomenuo i da Ratko Mladić ne predstavlja samo sebe već, kako je rekao, čitav jedan splet događaja za koje je optužen, te da su garancije koje je za njega dala Vlada Srbije opterećujuća poruka pomirenju u regionu.

Podrška pravu Katalonaca da iznesu svoje mišljenje

Govoreći o poseti delegacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Kataloniji, Robert Kolar je rekao da je LSV podržala pravo građanki i građana Katalonije da iznesu svoje mišljenje. 

- Mi nijednog trenutka nismo rekli da mislimo da Katalonija treba da ostvari nezavisnost od Španije, čak ste mogli čuti i izjave predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine da misli da to, čak, i nije dobro ni po Kataloniju, ni po Španiju, ni po celu Evropsku uniju – dodao je.

On je naglasio i da politika Lige socijaldemokrata Vojvodine nikada nije bila otcepljenje Vojvodine od Srbije
- Mi smo imali dobre predloge još devedesetih godina, potom i 2007, a to je da se napravi federalna Srbija, znači država Srbija federalna jedinica, u kojoj bi bila i republika Kosovo. Mi smo duboko uvereni u to da bi to bilo rešenje za Kosovo – naglasio je Kolar.

(BILSV, 13.10.2017)
Iz medija | Sreda, 12. 12. 2018. | Komentara: 0

Bešlin: Umesto Paje Patka ili Deda Mraza, deci u Srbiji se obraća Ratko Mladić

Kada su rehabilitovani zločinci iz Drugog svetskog rata u Srbiji, to je bila priprema za rehabilitaciju zločinaca iz ratova iz devedesetih godina prošlog veka. Danas se ratni zločinci koji su osuđeni za genocid direktno telefonski uključuju u televizijske programe sa nacionalnom frekvencijom i pozdravljaju decu umesto Paje Patka ili Deda Mraza.
Saopštenja | Sreda, 12. 12. 2018. | Komentara: 0

Planiranje porodice - najskuplji dugoročni projekat

Godinu dana od usvajanja Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom i šest meseci od početka primene, još uvek nema konkretnih mera kojim je Vlada Republike Srbije spremna ispraviti greške predviđene pomenutim zakonom.
Saopštenja | Utorak, 11. 12. 2018. | Komentara: 0

Čanak Muzeju Vojvodine uručio najdugovečniju zastavu APV

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak je juče uručio Muzeju Vojvodine originalnu, prvu zastavu AP Vojvodine sašivenu februara 2004. godine.  Tom prilikom, on je podsetio na činjenicu da je Skupština AP Vojvodine usvojila Odluku o zastavi AP Vojvodine 27. februara 2004, i da će uskoro biti njen petnaesti rođendan, što je čini najdugovečnijom vojvođanskom zastavom.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook