Vladu krase konfuzija, neslaganje i afere

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 13. 10. 2017. | Komentara: 0

Vladu krase konfuzija, neslaganje i afere

BEOGRAD - Potpredsednik Izvršnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine i pokrajinski poslanik Robert Kolar izjavio je sinoć da Vlada Srbije ne radi kao tim i da je „krase“ konfuzija, neslaganje između ministara i ministarki, spoljna politika koja nas ponovo zavađa sa neposrednim okruženjem. On je gostujući na televiziji Kopernikus istakao i da se među zamerkama na prvih 100 dana rada republičke Vlade mora naći i navodno povećanje penzija i centralizovan Zakon o obrazovanju.

lsv

Afere, centralizacija, migovi

- Dok predsednik države u Sarajevu izjavljuje da vodimo politiku pomirenja, dotle Vlada Republike Srbije daje garancije za Ratka Mladića. Mislim da je to malo u suprotnosti jedno s drugim. Potom, govori se o povećanju penzija, to povećanje penzija nije nikakvo povećanje nego je tromo i sporo približavanje onom nivou na kojem su penzije bile pre nego što su umanjene. Dalje, katastrofalan Zakon o obrazovanju u zemlji koja vapi za boljim obrazovanjem, u zemlji koja nije ni blizu dovoljno obrazovana. Mi centralizujemo obrazovanje, mi se ne bavimo programom obrazovanja nego se bavimo time da će sada ministar da imenuje direktora škole u Prigrevici ili Novom Orahovu a ne zna ni gde je to. Ovu Vladu i dalje krase afere, neke sa tetkama, neke bez tetaka. Cela priča je oko migova a mi nemamo ledolomce na pragu zime. Setite se šta je prošle godine bilo na rekama u Srbiji, da smo pozajmljivali ledolomce iz Mađarske, ne bavimo se time, nego se bavimo naoružanjem... – istakao je Kolar u emisiji „Glasno i jasno“.

On je naglasio da je Srbija mala zemlje, a mala je bila i Jugoslavija, te da mi možemo biti prijatelji sa Italijom, Nemačkom, Francuskom, ali da nam nema budućnosti bez izvanrednih odnosa sa bivšim republikama SFRJ, odnosno sa zemljama u okruženju. 

- Do tih dobrih odnosa ne može se doći dok svi oni koji nose određeni teret, određenu odgovornost, prijavu, sudske procese ne budu do kraja procesuirani i bilo bi idealno kada bi bilo bez upliva politike. Da postoje različiti aršini - postoje. Da je to tendenciozno, da to izaziva dodatne reakcije - to je tačno. I mnogi slučajevi prolaze kroz politiku i to prosto nikako nije dobro i to dobro doneti ne može. Naravno da nismo zadovoljni ovakvom presudom, naravno da smo svesni da će to dodatno da zakomplikuje odnose među nama – kazao je Kolar komentarišući oslobađajuću presudu Naseru Oriću.

On je, takođe, napomenuo i da Ratko Mladić ne predstavlja samo sebe već, kako je rekao, čitav jedan splet događaja za koje je optužen, te da su garancije koje je za njega dala Vlada Srbije opterećujuća poruka pomirenju u regionu.

Podrška pravu Katalonaca da iznesu svoje mišljenje

Govoreći o poseti delegacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Kataloniji, Robert Kolar je rekao da je LSV podržala pravo građanki i građana Katalonije da iznesu svoje mišljenje. 

- Mi nijednog trenutka nismo rekli da mislimo da Katalonija treba da ostvari nezavisnost od Španije, čak ste mogli čuti i izjave predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine da misli da to, čak, i nije dobro ni po Kataloniju, ni po Španiju, ni po celu Evropsku uniju – dodao je.

On je naglasio i da politika Lige socijaldemokrata Vojvodine nikada nije bila otcepljenje Vojvodine od Srbije
- Mi smo imali dobre predloge još devedesetih godina, potom i 2007, a to je da se napravi federalna Srbija, znači država Srbija federalna jedinica, u kojoj bi bila i republika Kosovo. Mi smo duboko uvereni u to da bi to bilo rešenje za Kosovo – naglasio je Kolar.

(BILSV, 13.10.2017)




Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 
Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook