Vlast da konačno zatraži izručenje Mirjane Marković

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 02. 2019. | Komentara: 0

Vlast da konačno zatraži izručenje Mirjane Marković

Novi Sad, 25. februar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine ponovo poziva Vladu Republike Srbije i sve nadležne državne organe ove zemlje da javnosti saopšte kada će konačno zatražiti izručenje Mirjane Marković iz Ruske Federacije u koju se sakrila krajem februara 2003. godine?

LSV

Nekadašnja predsednica JUL-a i supruga Sobodana Miloševića već punih šesnaest godina izbegava pravdu u Srbiji  voljom i dopuštenjem nadležnih organa u Ruskoj Federaciji.

Ako su Republika Srbija i Ruska Federacija zaista bliske i bratske zemlje, kako je moguće i dokle će biti moguće da zvanična Moskva id 2008. pruža azil osobi za kojom je naša zemlja odavno raspisala Interpolovu poternicu, a koja je u junu osuđena u odsustvu na godinu dana zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja prilikom dodele stana.

Javnost, recimo, ima pravo da zna od čega Mirjana Marković živi godinama u elitnom naselju u Moskvi? Penzija joj za takav život, sigurno nije dovoljna.

Još je važnije to što bi Mirjana Marković nadležnim organima puno toga mogla i morala da kaže i o iznošenju novca iz zemllje, švercu cigareta, ratovima i paravojskama, pljačkama društvene imovine i hiperinflaciji.

Takođe, njeno izručenje bi pomoglo u rasvetljavanju političke pozadine ubistva Slavka Ćuruvije i Ivana Stambolića, pokušajima atentata na Vuka Draškovića,  progonu političkih protivnika i izbornim manipulacijama.

Pored svega toga, ništa manje nije važna ni poruka koju bi poslalo  izručenje i odlazak Mirjane Marković u zatvor.

Najpre, naša zemlja bi na taj način poručila da nedela prema građanima ne zastarevaju i da pravda može i mora da stigne sve one koji su sa pozicije vlasti odgovorni za bedu, mržnju, pljačku,  ratove, ili sve to zajedno.

Sa druge strane, Ruska Federacija bi tim izručenjen pokazala da poštuje našu državu i njene institucije.

Činjenica je da je to pitanje ruskim zvaničnicima trebalo da postave sve vlade u proteklih jedanaest godina. Ipak, to ne amnestira aktuelnu vlast od obaveze da to učini.

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook