Vlast da prestane sa pritiskom na medije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 11. 01. 2019. | Komentara: 0

Vlast da prestane sa pritiskom na medije

Novi Sad, 11. januar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine oštro se protivi pritisku vlasti na medije, gde oni koji prihvataju ulogu servisa vlasti zasipaju građane lažima i poluistinama, dok oni mediji koji odbiju poslušničko izveštavanje doživljavaju najbrutalniju satanizaciju i svakakve vrste opstrukcije.

LSV

Istraživanja koja su pokazala da je u tri prorežimska tabloida, na prednjim stranama, objavljeno više od 700 lažnih vesti, samo u toku prošle godine, govore o veličini i težini pritiska cenzure i što je još simptomatičnije, sve prisutnije autocenzure. 

Neodoljiva želja vlasti da kontroliše svaku javno izgovorenu reč i spreči svaku kritiku svog rada pokazala se i kroz, još uvek potpuno nerazjašnjenu, ali svima jasnu, kupoprodajnu avanturu između Kopernikusa, Telekoma i televizija Prva i O2.  

Uvereni da je posao sumnjiv, u NUNS-u i pojedinim nevladinim organizacijama tražili su brzu istragu i upozorili da je na delu dalje urušavanje medijskih sloboda i medijskog pluralizma. Od istrage su dobili samo odgovor ministra kulture Vladana Vukosavljevića da je „kupovina televizija O2 i Prva obavljena u skladu sa zakonom“. 

Zastrašivanje i sluđivanje javnog mnjenja lavinom bombastičnih vesti koje najavljuju ratove, atentate i katastrofe, kao pomoć u učvršćivanju vlasti, nije svojstvo demokratskih sistema vlasti i ako vladajući režim pretenduje da nosi taj epitet mora dozvoliti medijima da rade svoj posao na profesionalan način.


Članica Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nevena Subotić



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook