Vlast da preuzme odgovornost

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 21. 11. 2018. | Komentara: 0

Vlast da preuzme odgovornost

Bečej, 21. novembar 2018 - Opština Bečej moraće da snosi troškove sudskog postupka iz 2010. godine, u visini od oko 40 miliona dinara, koji je okončan presudom suda u Novom Sadu, u korist AP Vojvodine, na ime pozajmice za troškove transporta i demontaže mosta, koji je kao donacija nemačkog grada Vilshofen, 2002. godine trebao da bude postavljen između Bečeja i Novog Bečeja.

LSV

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je zbog neodgovornih i bahatih pojedinaca, od kojih su neki i danas deo vlasti u opštini Bečej, izgubljena ogromna šansa za ekonomski i turistički napredak naše opštine. Da je most povezao dve opštine, danas bi bili interesantniji domaćim i stranim velikim investitorima, lakše bi našli investitora za banju o kojoj već godinama toliko pričamo, stvorili bi idealne uslove za rekreativni i lovni turizam, i na kraju - sprečili bi tiho umiranje opštine, jer statistika pokazuje da nas je svakim danom sve manje.

Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Bečej poziva Opštinski odbor Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) da iz moralnih razloga napuste vladajuću većinu u opštini Bečej. 

Ligaši postavljaju pitanje zašto se uporno toleriše nedomaćinsko i  nezakonito poslovanje partnera u vladajućoj koaliciji, propraćeno izuzetno visokim dugovanjima prema državi, opštini i, naravno, prema građankama i građanima opštine Bečej. Od ovakvih postupaka niko nema koristi. Opterećuje se budžet i uskraćuje  se novac za investicije! Nije humano i moralno prema ljudima davati im lažna obećanja, držati ih u neizvesnosti i uzimati komad po komad njihove budućnosti. 

Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Bečej traži da se vladajuća koalicija dozove pameti, počne odgovorno da vodi opštinu i spreči dalje bahaćenje i nanošenje još veće štete, kao i dodatno opterećivanje ionako osiromašenih građanki i građana opštine Bečej. 


Opštinski odbor 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Bečej 



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook